DESECI OBAVJEŠTAJACA

Putinovi špijuni pratili njegovu kćer na tajnim susretima sa Zelenskim: ‘Boravili su u hotelskoj sobi pored njih‘

Putin je očito znao sve o njezinu ljubavnom životu jer su njegovi špijuni uvijek bili prisutni u susjednim spavaćim sobama

Katerina Tikhonova

 Andrei Rublev‘s Museum/Willwest News/Profimedia

Vladimir Putin preusmjerio je desetke ruskih obavještajaca da prate njegovu kćer Katerinu Tikhonovu (35) kad god je išla na romantična putovanja na zapad kako bi se sastala sa svojim novim dečkom Igorom Zelenskim (53).

Katerina Tikhonova više je puta tijekom četiri godine dolazila u tajne posjete u München i druga mjesta, uključujući i London, i to uglavnom kako bi se viđala s tadašnjim voditeljem bavarskog državnog baleta.

Svaki put je bila u pratnji "vojske pripadnika specijalnih službi" koji su je pratili o trošku ruskih poreznih obveznika, otkrivaju mediji Important Stories i Der Spiegel na temelju procurjelih dokumenata tajnih službi.

Tako je tijekom putovanja u London u ožujku 2017., Aleksej Skripčak, osobni zaštitar Putinove kćeri, rezervirao je šest obavještajnih agenata odanih njezinom ocu koji su boravili u tri hotelske sobe tijekom njezina putovanja.

image

Katerina Tikhonova i Igor Zelenski

Profimedia

“Morali su boraviti u skučenim londonskim hotelima u parovima”, stoji u izvješću.

Njezino kretanje u Britaniji nije zabilježeno.

Na još jednom ‘inkognito‘ izletu Putinove omiljene kćeri, ovaj put u Hotel Continental Relax & Spa u Halmstadu u Švedskoj, pratilo ju je čak deset pripadnika obavještajnih agencija koje su nekad bile dio KGB-a. Dvojica od njih razotkrivena su kao Dmitrij Dankov i Dmitrij Posunenko, koji su osobno čuvali njezina oca.

Tikhonova je nekoć bila plesačica rock‘n‘rolla koja se udala za najmlađeg ruskog milijardera Kirila Šamalova (40), sina bliskog Putinova prijatelja. No, brak je propao i Katerina je započela vezu s baletnom zvijezdom Zelenskim, koja nije u rodu s ukrajinskim predsjednikom. Par sada dijeli kćer.

Ranija otkrića pokazuju da je bila podvrgnuta tretmanima "vampirskog zatezanja lica" i tretmanima botoksa tijekom putovanja u Njemačku.

Iako je Putin često bjesnio protiv Rusa koji su pobjegli na zapad i tamo uživaju, u međuvremenu su procurjeli dokumenti koji pokazuju kako je odvajao goleme državne resurse za inozemna putovanja svoje kćeri, ponekad čak koristeći i luksuzni poslovni mlažnjak Gulfstream G650.

Putin je očito znao sve o njezinu ljubavnom životu jer su njegovi špijuni uvijek bili prisutni u susjednim spavaćim sobama.

“Ovi dokumenti su od velike javne važnosti”, pišu Important Stories i dodaju: “Zahvaljujući njima, ne samo da smo saznali kako je obitelj Putin živjela u inozemstvu, već i kako ih je posvuda pratila vojska specijalaca.”

Agenti su izgledali sumnjivo pa su ih primijetili njemački obavještajci koji su ih počeli pratiti.

Zelenski je inače Rus gruzijskih korijena koji nije u srodstvu s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim. Napustio je Bavarski državni balet, vjerojatno nakon što je odbio osuditi Putinov rat u Ukrajini.

Godine 2016., prije nego što je preuzeo dužnost u Münchenu, a prije veze s Putinovom kćeri, komentirao je rusku aneksiju Krima. "Nisam političar, ali oni bi trebali sjesti za isti stol i smiriti se. Umjetnost će spasiti svijet", rekao je. Dugo se šuškalo i da je u Moskvi imao pokrovitelje na visokim položajima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2022 00:28