KRALJEVI BEZ KRUNE

QUEENOVCI POSTALI BOGATIJI OD BRITANSKE KRALJICE Uspjeh filma 'Bohemian Rhapsody' svakome od njih donio je vrtoglavu cifru

 
Brian May, Rami Malek i Roger Taylor
 Mario Anzuoni / REUTERS

Članovi grupe Queen postali su bogatiji i od britanske kraljice nakon što je uspjeh filma 'Bohemian Rhapsody' svakome od njih donio još 25 milijuna funta (29 milijuna eura), pokazao je popis bogatih Sunday Timesa.

Trojica preostalih članova benda sada zajedno posjeduju 445 milijuna funta, odnosno oko 522 milijuna eura, dok se bogatstvo kraljice Elizabete II. procjenjuje na 370 milijuna funta (oko 434 milijuna eura) u što nisu uračunati vrijednost kraljevskih imanja i zbirka umjetničkih djela.

Uspjeh filma 'Bohemian Rhapsody', koji bi od prodanih ulaznica mogao zaraditi milijardu dolara donosi golem prihod Brianu Mayu, Rogeru Tayloru i Johnu Deaconu, stručnim konzultantima filmskog ostvarenja, piše londonski Mirror.

Nagrađivani film govori o životu karizmatičnog frontmana grupe Queen, Freddieja Mercuryja, koji je preminuo 1991. godine u 45. godini od posljedica upale pluća koja se razvila nakon duljeg bolovanja od AIDS-a.

Britanska kraljica bila je na vrhu popisa bogatih pet godina zaredom, od 1989. do 1994. godine. No kriteriji su izmijenjeni pa je iz njezina bogatstva izuzeta vrijednost kraljevskih imanja i Kraljevske zbirke umjetničkih djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 23:39