OTVORENO

Rachel Bilson imala je nekoliko spontanih pobačaja prije nego što je dobila kćer: ‘Prošla sam kroz velike gubitke‘

Glumica u svom podcastu odala počast Nacionalnom mjesecu svjesnosti o trudnoći i gubitku dojenčadi

Rachel Bilson

 Image Press Agency/Ddp Usa/Profimedia/Image Press Agency/ddp Usa/profimedia

Rachel Bilson, 42-godišnja glumica otkrila je kako je prošla bolnu traumu prije no što je uspjela dobiti kćer i time odala počast Nacionalnom mjesecu svjesnosti o trudnoći i gubitku dojenčadi. Tijekom epizode podcasta "Broad Ideas" u ponedjeljak, Bilson je izjavila kako je pretrpjela nekoliko spontanih pobačaja prije nego što je 2014. dočekala kćer.

"Prošla sam kroz pobačaje i to je doista veliki gubitak", rekla je tijekom intervjua s autoricom Libby Weintraub. Zvijezda hit serije "O.C." otvorila je ovu tešku temu dok je s Weintraub razgovarala o knjizi "Ona je rođena: riječi o gubitku i oslobođenju", koja detaljno opisuje autoričino traumatično iskustvo s mrtvorođenčenom djecom. Bilson je, kako donosi Page Six, također istaknula kako je važno da se trudnice ponekad promijene kada je u pitanju porođaj.

image

Rachel Bilson i Hayden Christensen s kćeri Briar Rose

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

"To je jedna od najvećih tema o kojima pričam kada je u pitanju trudnoća i rađanje djece. Sjećam se da sam u to ušla sa stavom da sam otvorena za sve. Na primjer, želim li epiduralnu? Ne! Voljela bih pokušati bez nje, ali ako mi zatreba, hoću li je uzeti? O da, hoću. Oduvijek sam znala da ću ići u bolnicu jer sam se osjećala sigurnije, ali čak i u tome bila sam otvorena za sve mogućnosti", objasnila je glumica napominjući da je važno početi "prepuštati kontrolu" tijekom procesa planiranja. Bilson je pokrenula svoj podcast prošle godine i često poziva goste da razgovaraju o tabu temama kao što su neplodnost, postporođajna depresija, ženski seksualni nagon i još mnogo toga. Glumica je 2014. dobila kćer Briar Rose, koja sada ima osam godina, s bivšim partnerom, glumcem Haydenom Christensenom.

Par koji je bio zajedno gotovo 10 godina, objavio je da se rastaje tri godine kasnije. Bilson je otvoreno govorila i o poteškoćama koje imaju samohrane majke kada su u pitanju veze.

"Razgovarala sam s nekim tipom prije par mjeseci. Kad god bih spomenula svoju kćer, on nikada ne bi nastavio priču ili pitao više o njoj.", kazala je Bilson u podcastu Nicka Vialla "Viall Files" 2019. dodajući kako nije voljna trpjeti nikoga tko ne pokazuje interes za njezino dijete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 12:26