OTVORENA ISTRAGA

Racija u domu Marilyna Mansona nakon optužbi za silovanje: ‘Godinama me zlostavljao na strašne načine‘

Tri žene Mansona tuže za seksualno i fizičko zlostavljanje, dok on tvrdi da su sve njegove ljubavne veze bile u potpunosti sporazumne

Marilyn Manson

 SUZANNE CORDEIRO/AFP

Djelatnici Policijske uprave grada Los Angelesa u ponedjeljak su u jutarnjim satima izvršili raciju u domu 52-godišnjeg glazbenika Marilyna Mansona (pravo ime mu je Brian Hugh Warner), javlja The Sun.

Policijska akcija dolazi nakon što je u veljači ove godine protiv Mansona otvorena istraga zbog sumnje da je seksualno i fizički zlostavljao više žena.

Glasnogovornik šerifa okruga Los Angelesa potvrdio je The Sunu da je racija izvedena, ali nije rekao na kojoj adresi. Izvori u policiji potvrdili su za TMZ da su detektivi jedinice za posebne slučajeve temeljem naloga za premetačinu ušli u Mansonov dom u Zapadnom Hollywoodu.

Prema pisanju TMZ-a, Manson nije bio kod kuće kada je racija izvršena. Policija je navodno upotrijebila silu kako bi ušla u glazbenikov dom te zaplijenila medije i uređaje za pohranu podataka. Izvještaj o sadržaju tih medija i uređaja policija će predati Uredu tužitelja Okruga Los Angeles.

The Sun je doznao da je Manson 16. studenog ove godine svoj dom u četvrti Hollywood Hills u Los Angelesu prodao za 1,83 milijuna dolara. Prema pisanju The Suna, glazbenik je tu nekretninu kupio 2013. godine za 1,08 milijuna dolara, što znači da je prilikom prodaje zaradio 750 tisuća dolara. Nekretnina se počela prodavati u listopadu 2021. godine.

Tri žene Mansona tuže za seksualno i fizičko zlostavljanje, a još ih je više glazbenika optužilo za isto.

Jedna je žena u svibnju 2021. godine Mansona tužila za silovanje i prijetnje smrću. Žena je u tužbi ustvrdila da je 2011. godine stupila u vezu s glazbenikom te da ju je on silovao nakon što je njihova veza počela propadati. Žena je rekla da je potisnula sjećanje na silovanje.

Sudac je sredinom rujna 2021. tužbu odbacio zato što žena nije mogla objasniti kako je došlo do potisnuća njezinih sjećanja te zašto ranije nije shvatila da ih je potisnula. Sudac je ženi zbog izostanka objašnjenja potisnutih sjećanja i provjere je li slučaj otišao u zastaru omogućio da za 20 dana ponovno preda tužbu.

Časopis Rolling Stone izvijestio je da je žena, koja je u tužbi identificirana kao Nepoznata Netko, tužbu ponovno predala 23. rujna.

Istraga u sklopu koje je izvedena spomenuta racija pokrenuta je nakon što je policija razgovarala s jednom od navodnih Mansonovih žrtava.

Američka glumica Evan Rachel Wood ("Westworld"), koja je svojevremeno bila u vezi s Mansonom, tvrdi da ju je glazbenik "godinama zlostavljao na strašne načine" te da ga želi prokazati kao "opasnog". Wood je prethodno otvoreno priznala da ju je jedan partner zlostavljao, ali sve do ove godine nije htjela reći o kome je riječ.

Britanka Esmé Bianco ("Igra prijestolja"), također jedna od Mansonovih bivših djevojaka, tvrdi da ju je glazbenik svezao i potom bičevao, mučio strujom te rezao nožem. Bianco je jedna od žena koja tuži Mansona. Glazbenik je njezine optužbe odbacio, a njegov je odvjetnik rekao da se "može dokazati" da su spomenute tvrdnje lažne.

Manekenka Ashley Morgan Smithline Mansona tuži za seksualni napad, seksualno zlostavljanje, trgovinu ljudima i nezakonito pritvaranje. Smithline je rekla da ju je Manson silovao te da je manipulirao njezinim emocijama do te mjere da se bojala za svoj život. "Vrlo mi je rano rekao da se trebam bojati te da u bilo kojem trenutku može okončati moj život", rekla je manekenka krajem lipnja tijekom gostovanja u televizijskoj emisiji The View. Smithline je rekla da se jednom probudila "vezana" te da je zatekla Mansona kako je penetrira.

Bivša Mansonova asistentica Ashley Walters rekla je da ju je glazbenik kontrolirao pomoću "taktika za mučenje".

Manson tvrdi da su sve njegove ljubavne veze bile u potpunosti sporazumne.

Diskografska kuća Loma Vista Recordings raskinula je ugovor s Mansonom nakon što su u javnost isplivale optužbe na njegov račun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:24