MISICE U FOKUSU

Raskošna vila krije pakao ispod površine: Ekstravagantne privatne zabave paravan su za mračne ponude i seksualne usluge

‘Senjorita ‘89‘ intrigantna je i raskošna triler-serija o natjecanju za Miss Meksika 1989.

serija Senjorita ‘89 (Senorita ‘89)

 Press

U ponedjeljak 15. travnja na HTV1 u udarnom terminu od 21.15 stiže nova meksička serija "Senjorita ‘89". Intrigantna i raskošna triler-serija o natjecanju za Miss Meksika 1989. donosi priču o mračnom i uznemirujućem svijetu glamura koji nastupa kada se svjetla reflektora ugase. Radi se o svjetskom hit serijalu, a zahvaljujući popularnosti serije njezina je glavna glumica Ilse Salas svojedobno završila na naslovnici Voguea.

image

serija Senjorita ‘89 (Senorita ‘89)

Press

Priča počinje ulaskom ljepotica koje žele postati Miss Meksika u raskošnu vilu La Encantada, skrivenu duboko u šumi. Prekrasnu kolonijalnu vilu ne smiju napuštati do završne ceremonije Señorita Mexico 1989. Svaka od njih ima svoju priču i svoje voljene koje su ostavile iza sebe kako bi se borile za titulu najljepše žene u zemlji. Isprva se osjećaju kao u raju, ali ništa u vili nije onakvo kakvim se čini. Natjecateljice tonu sve dublje u skrivenim dubinama La Encantade, polako otkrivajući kakav ih pakao čeka ispod prekrasne površine. Ekstravagantne privatne zabave paravan su za mračne ponude i seksualne usluge. I dok se natjecateljice suočavaju s konkurencijom, zbližavaju ih zajedničke tajne i ranjivost. Kada jedna od djevojaka bude pronađena mrtva, policijska istraga baca novo svjetlo na režim manipulacija i maltretiranja...

image

serija Senjorita ‘89 (Senorita ‘89)

Press

Preostale natjecateljice dogovaraju se da će razotkriti kriminal i izrabljivanje unutar organizacije. No kad se kraljicom izbora ljepote proglasi imućna i privilegirana Isabel, ona odluči šutjeti, a njezine protukandidatkinje Jocelyn i Ángeles završe u zatvoru kao sudionice u ubojstvu.

U prvoj sezoni ove serije smrt natjecateljice i političara na udaljenom luksuznom posjedu odvodi izbor za Miss Universe Meksika 1989. u kaos. Druga sezona napušta planinsko skrovište i odlazi u nasilni svijet Ciudad de Méxica u kojem vladaju krajnosti, sirotinja i bogatstvo, a radnja serije se potom seli u devedesete godine, kada se dvije vodeće meksičke televizijske mreže bore za izbor kraljice ljepote, a sve u jeku napora da se izbor za Miss Universe Meksika revolucionira tako da se i na tamnopute natjecateljice počne gledati kao na potencijalne pobjednice.

image

serija Senjorita ‘89 (Senorita ‘89)

Press
image

serija Senjorita ‘89 (Senorita ‘89)

Press

Jocelyn iz zatvora izlazi kao prava "kraljica naroda" i vodi medijski rat protiv plavooke "princeze" Isabel. Iza Jocelyn stoji svemoćna šefica narkokartela Kuma te Jocelyn postane pijun u opasnoj igri. Vođena osvetom i pravdom, Jocelyn ide na sve ili ništa kako bi uništila političkog kameleona i televizijskog šefa Raúla Lópeza Mortona, koji ima ambiciju pokrenuti kampanju i kandidirati se za predsjednika Meksika.

Velika je završnica izbora za Miss Universe Meksika. Elena planira pustiti šokantnu objavu u javnost, no netom prije nego što će to učiniti, s krova na terasu pada žensko tijelo. Nekoliko mjeseci ranije natjecateljice izbora stižu na posjed La Encantada gdje se suočavaju s prvim izazovom - pronalaskom vlastitog sponzora.

Glavne uloge u ovoj napetoj seriji tumače Ilse Salas (Concepción), Ximena Romo (Elena), Bárbara López (Dolores), Natasha Dupeyron (Isabel), Leidi Gutiérrez (Jocelyn), Coty Camacho (Ángeles)... Autorica serijala je Lucia Puenzo.

image

serija Senjorita ‘89 (Senorita ‘89)

Press

Među glumcima iz ove serije u Meksiku je svakako najpoznatija Ilse Salas, koja se od 2010. godine pojavila u više od petnaest filmova. Za glavne uloge u filmovima "Güeros" i "The Good Girls" Salas je dobila dvije nominacije za nagradu Ariel za najbolju glumicu i pobijedila za potonju. Uloga Concepción, kazala je, jedna joj je od dražih u karijeri.

image

serija Senjorita ‘89 (Senorita ‘89)

Press

- Volim tumačiti složene likove, čiji karakter ima mnogo nijansi. Premda je Concepción naizgled psihopatkinja koja se osmjehuje natjecateljicama na izboru za Miss, a istodobno je povezana s mračnim kriminalnim lobijima i ubojicama, njoj je istodobno i jako stalo do djevojaka koje se natječu na izboru ljepote. Ona radi loša djela, ali zbog njih ima grižnju savjesti, ne može spavati mirno zbog onog što čini. Naravno, meni osobno teško ju je braniti, u stvarnom životu nikada ne bih napravila stvari koje je radila ona. Dakle, ne opravdavam je, ali ponekad je razumijem - kazala je Ilse Salas koja seriju "Senjorita ‘89" opisuje kao genijalnu.

- Govorim tako jer je ova serija prepuna sjajnih likova, od kojih baš svaki ima svoju priču, svoje lice i naličje. Serija je zbog toga vrlo životna. U svakom slučaju, uživat ćete dok je budete gledali - preporučuje glumica.

Intervju s Ilse Salas

Ilse Salas, iskusna glumica iza koje su deseci serija, filmova i kazališnih predstava, prihvatila se velikog zadatka i savršeno odigrala ulogu ultimativne negativke. Ona je osoba koja zajedno s timom šminkera, trenera i plastičnih kirurga pokušava "izgladiti" nebrušene dijamante i dobiti prave natjecateljice.

- Mislim da je ona jednim djelom izvršiteljica, drugim dijelom žrtva - rekla je Salas u jednom intervjuu - Pokušala sam odigrati tu neku kontradiktornu Concepción, ženu koju je teško pročitati. Smatrala sam da ne može biti samo obična zlica koja eksploatira žene. Kada bismo joj oduzeli njezinu savjest, žal i osjetljivost, mnogo bismo toga propustili i teško bismo prihvatili taj lik. Oduvijek sam voljela kada scenaristi i glumice uspijevaju natjerati gledatelje da osjete empatiju prema onima za koje nam je jasno da su loši ljudi.

Glumica koja je tijekom godina za svoj rad dobila niz nagrada vjeruje kako se gledateljima serija sviđa zbog toga što se bavi mnogim bitnim pitanjima današnjeg društva, od društvenog uvjetovanja i stereotipa o ljepoti do pretvaranja žena u objekte i seksualizacije.

- Mnoge od tih tema otvorene su u posljednjih nekoliko godina svuda u svijetu, no još uvijek se o njima ne govori dovoljno u samom svijetu zabave - rekla je.

Njezina Concepción je žena koja se jako dobro snalazi u svijetu moćnih muškaraca, političara i biznismena i ondje traži svoje mjesto.

- Opisala bih je kao mačo ženu. Ona grabi moć opravdavajući se onim što je "njoj učinjeno", na nasilan i manipulativan način - rekla je Ilse Salas i dodala da se, prema njezinoj osobnoj analizi, svijet izbora ljepote nije baš puno promijenio od 1980-ih te da uvijek ostaje pitanje gdje je granica i što je netko spreman podnijeti i učiniti.

- Rušenje stereotipa je neophodno, ali to dolazi s godinama, sa zrelošću, s osnaživanjem. - dodala je - Oduvijek sam bila sretna što sam glumačku karijeru započela s 27, a ne s 19 godina. (Đenada Kučković)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:38