KRAJ BRAKA

Razvodi se slavni glazbenik, vijest je za mnoge šok: ‘Nastojat ćemo biti najbolji roditelji našoj Albi...‘

Rocker i bivša supruga Mariane vjenčali su se tiho u Dublinu 2013. godine, a zatim bučno slavili u dvorcu kod Cannesa

Mariana i Adam Clayton

 Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

Basist U2 Adam Clayton i njegova supruga Mariana Teixeira de Carvalho razveli su se nakon 10 godina braka. Vijest da su se razišli i "ostaju u dobrim odnosima" bila je šok za mnoge. U šturoj izjavi za medije glasnogovornik para samo je potvrdio da su se razveli, ali i da će oboje nastaviti biti "najbolji mogući roditelji" svojoj šestogodišnjoj kćeri Albi. U izjavi se također "moli za poštivanje privatnosti" para.

Rocker (64) i njegova 45-godišnja bivša supruga, inače Brazilka, vjenčali su se 2013. godine u Dublinu, u matičnom uredu. Nekoliko dana kasnije proslavili su sretan događaj s obitelji i prijateljima, ukupno 150 ljudi, u dvorcu u mjestu Mandelieu-la-Napoule nedaleko Cannesa. Među gostima su bili i svi članovi U2 Bono, The Edge i Larry sa svojim partnericama. Trodnevno slavlje dijelom je bilo i na jahti Cyan kojom glazbenici ljeti plove Mediteranom. O rođenju kćeri, par je u srpnju 2017. godine obavijestio javnost oglasom u "The Irish Timesu" - objavljujući rođenje "naše prekrasne djevojčice Albe".

image

Ali Hewson, Bono, The Edge, Morleigh Steinberg, Adam Clayton i Mariana Teixeira De Carvalho 2014. godine

Pascal Le Segretain/Getty Images/Profimedia/Pascal Le Segretain/getty Images/profimedia

Clayton osim nje ima još jedno dijete, sina koji je rođen 2010. godine u vezi s neimenovanom Francuskinjom.

Iza njega su veze s Naomi Campbell, koja je potrajala nekoliko mjeseci, te višegodišnja veza sa Suzie Smith, bivšom asistenticom menadžera benda Paula McGuinnessa.

Glazbenik je imao problema s ovisnošću o alkoholu i drogama koju je uspio zauzdati. On je 2017. godine dobio nagradu Stevie Ray Vaughan za obline donacije zakladi koja pomaže glazbenicima kojima treba rehabilitacija. U govoru na dodjeli nagrade objasnio je kako je počela njegova veza s Marianom.

- Bio sam u Brazilu i upoznao odvjetnicu koja je i pametna i lijepa. Počeli smo vezu. Bio sam potpuno trijezan kada sam se vjenčao s njom. Nisam mogao ni sanjati da će se to dogoditi. Nikad me nije vidjela da pijem, ali poznaje moje lude trenutke. Hvala ti Mariana za predivan život koji imamo zajedno i na tome što svaki moj dan činiš još smislenijim.

Zahvalio je i članovima benda koji su mi bili golema i iskrena podrška kada je u 1990-ima krenuo na liječenje.

- Imamo dogovor da u našoj grupi nitko neće biti žrtva. Svi idemo doma ili nitko ne ide doma. Nikoga ne napuštamo. Hvala vam što ste održali to obećanje i dopustili mi da budem dio benda - rekao je zahvaljujući Bonu, The Edgeu i Larryju.

Poznato je da je Eric Clapton, i sam bivši ovisnik, uvjerio Claytona da potraži pomoć za svoje probleme s drogom i alkoholom, te da mu je podrška na liječenju bio i Pete Townshend, koji je istovremeno bio na rehabilitaciji.

image

Mariana Teixeira De Carvalho

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

Clayton je izjavio kako je njegov "divan život" dogodio samo zato što se uspio boriti protiv demona.

- Nisam bio navikao da išta postignem sam - rekao je jednom prilikom - Alkoholičar sam, ovisnik, ali ta me razarajuća bolest usmjerila prema životu koji danas imam.

U2 su do nedavno nastupali u The Sphereu u Las Vegasu, a sada su se vratili kući. Clayton je sudjelovao u BBC-jevoj emisiji "Gardeners‘ World" (Svijet vrtlara, doslovno), u kojoj je snimateljskoj ekipi omogućio posjet spektakularnim vrtovima oko njegova imanja s vilom iz georgijanskog razdoblja koja se nalazi u Rathfarnhamu kod Dublina. Posjed je kupio još 1988. godine, kao 28-godišnjak.

Kada su ga pitali što mu znači vrtlarenje, rocker je rekao: "Pomaže mi da ne razmišljam previše o samome sebi. Gledam sve te boje, oblike i odlazim u sasvim drugačiji svijet".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:35