TRAŽE PROMJENE

Reakcije slavnih na masakr u Teksasu: ‘Sada je je*** dosta! Je*** se, republikanska stranko i vaša opsesija oružjem‘

Ubojica je identificiran kao 18-godišnji Salvador Ramos, a njegov potez šokirao je američku, ali i svjetsku javnost

Reakcije slavnih na pucnjavu u Teksasu

 AFP/Instagram/Twitter

LeBron James predvodio je pozive na akciju među slavnim osobama, nakon što je naoružani napadač ubio najmanje 19 učenika i dvoje učitelja u osnovnoj školi Robb u Uvaldeu u Teksasu. Ubojica je identificiran kao 18-godišnji Salvador Ramos, a i sam je likvidiran nakon razmjene vatre s policajcima.

"Mora doći do promjene! MORA JE BITI! Ovih dana se molim nebesima za svu djecu u školama", napisao je LeBron James na Twitteru.

"Moje misli i molitve su uz obitelji koje su izgubile svoje voljene u osnovnoj školi Robb u Uvaldeu u Teksasu. Čovječe, kad će ovo prestati! To su djeca i stalno ih dovodimo u opasnost u školi. Ozbiljno, 'U ŠKOLI', a tamo bi trebalo valjda biti najsigurnije", ranije je napisao LeBron James.

Glumac Chris Evans, zvijezda filmova o 'Kapetanu Americi', kratko je na Twitteru komentirao: "Sada je je*** dosta!!!!" Glumac je ranije pozivao na 'reformu zdravog razuma' u pogledu korištenja oružja.

Samo nekoliko sati nakon pucnjave, američki predsjednik Joe Biden naredio je da se sve zastave na zgradama vlade i vojnim bazama spuste na pola koplja.

"Misli i molitve nisu dovoljne. Godinama nismo imali ništa drugo, postali smo nacija tjeskobnog vriska. Nama su jednostavno potrebni zakonodavci koji će zaustaviti ovu pošast oružanog nasilja u Americi koja ubija našu djecu", komentirala je Hillary Clinton na Twitteru.

Demokrat i senator iz New Jerseyja Cory Booker dodao je: "Djeca su danas išla u školu i ubijena su u masovnoj pucnjavi. Još je jedna američka zajednica uništena oružjem. Opet šaljemo misli i molitve. To su samo prazne riječi ako i dalje ništa ne činimo da zaustavimo nasilne pucnjave koje možemo spriječiti."

"Slomljeno mi je srce zbog žrtava današnje užasne pucnjave u Teksasu. Trebali biste moći ići u školu, crkvu i trgovinu bez potrebe da se brinete hoćete li se vratiti kući. Vrijeme je da se stane na kraj ovim nepotrebnim tragedijama", komentirala je guvernerka New Yorka Kathy Hochul.

"O moj Bože, tresem se. Cijeli se tresem. Sa strahom. S ljutnjom. Odlučno", komentirao je senator iz Connecticuta Chris Murphy.

"Je*** se, republikanska stranko i vaša opsesija oružjem. Je*** se, Ted Cruz. Je*** se, Joe Manchin i Kyrsten Sinema. Koliko još djece mora umrijeti?", poručila je glumica Alyssa Milano na Twitteru.

"Je*ena ludost", kratko je i ljutito komentirao tenisač Andy Murray.

"Upravo sam čuo vijesti o pucnjavi u Teksasu. Slomljen sam. Kada je dosta, onda je dosta", komentirao je glumac Mick Foley.

"Samo bi čudovište moglo ubiti djecu. Ali kada gledate čudovišta kako ubijaju djecu iznova i iznova i ne činite ništa, to nije ludilo - to je nečovječnost", komentirala je američka pjesnikinja Amanda Gorman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:34