NAJVREDNIJA NAGRADA

REDATELJ TIJEKOM POBJEDNIČKOG GOVORA NA EMMYJIMA ZAPROSIO DJEVOJKU Romantična gesta ganula je do suza i neke od najvećih zvijezde svijeta televizije

 
Glenn Weiss prosi svoju djevojku Jan Svendsen
 Mario Anzuoni / REUTERS

Američki redatelj Glenn P. Weiss zaprosio je svoju djevojku Jan Svendsen prilikom svog pobjedničkog govora na dodjeli televizijskih nagrada Emmy koja se u noći s ponedjeljka na utorak održala u kazalištu Microsoft u Los Angelesu, piše Variety. U uglednom časopisu dodaju da je ovo prvi puta da je tijekom prijenosa dodjele nagrada Emmy netko nekoga zaprosio.

Weiss je na Emmyjima nagrađen za režiju televizijskog prijenosa 90. dodjele nagrada Oscar. "U joj, hvala vam. Mojim kćerima Sydney i Taylor, volim vas više nego što ćete ikada moći znati. Želim se zahvaliti svim svojim suradnicima na Oscarima, rukovodećima u (Američkoj akademiji za filmsku umjetnost i znanost) i rukovodećima u američkoj televizijskoj kući ABC", rekao je na početku svog govora Weiss.

"Zahvalan sam što sam ovdje, međutim ova je prigoda za mene gorkoslatka. Osoba koja bi u ovom trenutku bila najponosnija na mene bila bi moja majka koja je preminula prije dva tjedna. Dio mog srca je slomljen i mislim da nikada neće biti popravljen, ali ona je dio mene i uvijek će biti", rekao je Weiss.

"Mama je uvijek vjerovala u pronalaženja zraka sunca u stvarima i obožavala je moju djevojku Jan. Jan ti su zrake sunca u mom životu i mama je bila u pravu kada je rekla da nikada ne smijem pustiti svoje sunce. Pitaš se zašto te ne volim zvati svojom djevojkom. To je zato što te želim zvati svojom ženom", dodao je Weiss na što je auditorijem prolomio vrisak zadovoljstva.

Dok je šokirana Svendsen pokušala doći k sebi, svi su se uzvanici ustali iz svojih stolaca i upalili su svoje mobitele kako bi mogli zabilježiti ovaj povijesni trenutak. Svendsen se naposljetku ustala i rekla da "hoće", na što je Weiss uzvratio da nije još ni pitao.

"Ovo je prsten kojim je moj otac zaprosio moju majku prije 67 godina. Poručujem mojom braći i sestrama, nisam ga ukrao, tata zna da ga imam", našalio se Weiss i nastavio: "Jan, želim ovaj prsten staviti na tvoj prst pred svim ovim ljudima i mojom majkom te tvojim roditeljima koji sada ovo gledaju iz neba. Hoćeš li se udati za mene?"

Weiss se potom spustio na jedno koljeno.

Svendsen je, naravno, već pristala pa je na pozornici pristala i drugi put. "Hvala Akademiji, hvala svima", zaključio je Weiss te su on i njegova zaručnica napustili pozornicu. Redatelj prijenosa nije propustio pokazati da su glumicama Claire Foy i Sarah Paulson zasuzile oči od ove romantičke geste.

Svendsen je poslije rekla da nije znala da ju je Weiss planirao zaprositi. "Nisam ni sumnjala, pojma nisam imala. Nadala sam se da će ovu nagrada posvetiti svojoj majci i je, ali je dodao još i malo ekstra", rekla je Svendsen.

U kategoriji za režiju posebne televizijske emisije koja može uključivati elemente glume, pjevanja, plesanja i komedije još su bili nominirani Stan Lathan (Dave Chappelle: Equanimity), Michael Bonfiglio (Jerry Seinfeld: Jerry prije Seinfeld), Marcus Raboy (Steve Martin & Martin Short: Večer koju ćete zaboraviti do kraja svog života), Hamish Hamilton (Nastup Justina Timberlakea u poluvremenu odigravanja 52. Super Bowla).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:50