PREDMETI NA AUKCIJI

REKORDNA SVOTA ZA MEMORABILIJU IZ FILMA SUPERMAN Na dražbi prodan plašt koji je nosio Christopher Reeve, svota je doista pozamašna

 Capital Pictures / Capital pictures / Profimedia

LOS ANGELES - Plašt što ga je glumac Christopher Reeve nosio u filmu Superman iz 1978. prodan je u ponedjeljak na dražbi aukcijske kuće Julien's Auction pod nazivom 'Icons and Idols' za rekordnih 193.750 dolara.

Plašt je na dražbi ponuđen drugi put, pišu američki mediji.

Među ostalim predmetima ponuđenim na ovoj aukciji bili su rekviziti i kostimi iz Zvjezdanih staza, uključujući i uniformu Patricka Stewarta koju je nosio u seriji 'Zvjezdane staze: Nova generacija'.

Uniforma je prodana za 28.800 dolara, a kostim koji je 'Zvjezdanim stazama: Deep Space Nine' nosio legendarni Leonard Nimoy u ulozi Spocka Romulana postigao je cijenu od 20.000 dolara.

Među ponuđenim predmetima bio je i kombinezon što ga je Dan Aykroyd nosio u filmu 'Istjerivači duhova', koji je prodan za 32.000 dolara.

Osamnaestkaratni sat Andyja Warhola prodan je za 10.240 dolara, a dva ulja na platnu Franka Sinatre pod nazivom "Sinatra/65" i "Sinatra 53" postigla su cijenu od 21.250 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. veljača 2024 06:43