SNIMILA NOVI NASTAVAK BRIDGET JONES

RENEE ZELLWEGER OTKRILA 'Ovo je pravi razlog zašto je moje lice izgledalo toliko drugačije'

 Renee Zellweger / REUTERS

Renee Zellweger se vratila! Petnaest godina nakon prvog Dnevnika Bridget Jones, snimila je novi nastavak, a ovog puta Bridget je - trudna - i nesigurna u to čije dijete uopće jest.

Moglo bi biti od vjernog Marka Darcyja kojeg utjelovljuje Colin Firth, ili zanosnog Jacka Qwanta, kojeg glumi Patrick Dempsey.

- Ironično je što su oba ova džentlmena tu za Bridget u isto vrijeme, a ona shvaća da joj je dobro i samoj - prepričava Renee dio scenarija koji ju se najviše dojmio pa dodaje 'No, to je valjda život'.

Za Renee povratak snimanju ovog filmskog nastavka je ujedno i njezin povratak glumi nakon punih šest godina. Kaže kako je u tom periodu napunila kreativne baterije tako što si je dopustila raditi stvari koje nije stigla dok je gradila karijeru.

- Toliko stvari postoji u životu koje trebate napraviti, a nemate vremena dok snimate filmove jer ste stalno zaposleni. Proteklih godina provodila sam vrijeme s nećacima i dala si vremena da ih upoznam i gledam ih kako rastu. Bila sam u Liberiji sa ženskom humanitarnom udrugom, što je ostavilo trag na meni za cijeli život.

- Bilo je zastrašujuće vratiti se. Posebice jer volim lik Bridget Jones i ne želim nikoga razočarati. Uvijek mislim 'Ok, sad će me razotkriti i dobit ću otkaz'. No kada sam pročitala scenarij, podsjetila sam se koliko volim Bridget i njezine prijatelje i obitelj, stoga, kada sam prebrodila strah, bilo je to vrlo sretno iskustvo - priča Renee i dodaje kako je gotovo uživala pretvarajući se da je trudna.

- Umjetni trbuh je bio težak, i trebalo je dugo da se pričvrsti, pa sam se trudila piti što manje vode. No zato je izgledao vrlo realno. A i leđa su me boljela kao da sam stvarno trudna - opisala je Renee situaciju sa snimanja filma no dodala kako sama ne treba djecu da bi bila sretna.

- Nikada u životu nisam morala stvari posložiti po redu da bih bila sretna - odgovorila je na pitanje je li zbog filma dobila želju da i sama ima dijete.

Prije dvije godine svi su ostali u čudu kada se ova sada 47-godišnja glumica pojavila na crvenom tepihu jednog eventa u Hollywoodu s naočigled tanjim licem i većim očima.

Odmah je porekla da se radi o plastičnoj operaciji, a danas kaže kako je za njezin drugačiji izgled tog dana zaslužan, ne umjetni postupak, već brige.

- Boravila sam u Los Angelsu s prijateljicom kojoj je mjesec ranije dijagnosticirana neurološka bolest ALS. Otišla sam na taj event samo zato jer je ona htjela ići, kako bi i sama bila na crvenom tepihu sa mnom i dokazala samoj sebi da ju neće poraziti ta strašna bolest.

- O tome sam mislila čitav dan. Nisam razmišljala kako izgledam ili što ljudi misle. Mislila sam na svoju prijateljicu.

Osim toga, kaže, nikad ju nije bilo strah starenja.

- Mislim da su žene zanimljivije što su starije. Postaješ zreliji, ne samo stariji. Postaješ ono što jesi i najbolja verzija sebe. To je mnogo snažnija i vrednija ljepota. Osim toga - ne želim ostati ista! Želim znati što me još čeka - zaključila je Renee.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:41