ČOVJEK S ISKUSTVOM

Ridley Scott opleo po Marvelu: ‘Scenariji im ništa ne valjaju, pa ti su superheroji je*** dosadni!‘

‘Dok tu i tamo gledam današnje filmove o superherojima, smrtno se dosađujem‘ - priznao je slavni redatelj.

Ridley Scott

 Filippo Monteforte/AFP

Ridley Scott koji diljem svijeta upravo promovira svoj novi film 'House of Gucci' - američku biografsku kriminalističku dramu temeljenu na knjizi Sare Gay 'Forden'The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed', u kojoj glume Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Salma Hayek i Al Pacino - iskoristio je priliku da oplete po filmovima o superherojima, naročito onima koji nastaju u produkciji kompanije Marvel.

- Scenariji tih filmova ništa ne valjaju! Dosadni su! Najbolje filmove čine likovi, a a ovi su superheroji je*** dosadni - ističe 83-godišnji redatelj za Deadline i nastavlja:

- Ja sam snimio tri filma o superherojima. Prvi je bio ‘Alien - Osmi putnik’ sa Sigourney Weaver, drugi je ‘Gladijator’ a treći je ‘Blade Runner’ s Harrisonom Fordom. To su filmovi o superherojima, a ne ovo danas! Dok tu i tamo gledam današnje filmove o superherojima, pri čemu se smrtno dosađujem, pitam se zašto ti filmovi nemaju bolje priče, nego ih moraju spašavati specijalni efekti što je dosadno čak i za one koji rade na specijalnim efektima - oštro kaže Ridley, koji se u razgovoru dodatno osvrnuo na film 'Blade Runner'.

- Harrison Ford u tom je filmu superheroj, ali svi su bili zbunjeni jer ga na kraju priče prebije drugi superheroj za kojeg se mislilo da je negativac, a zapravo je pozitivac. Mislim da je to cool - kazao je redatelj koji je potvrdio kako je scenarij za nastavak filma 'Gladijator' dovršen ali nije otkrio kada će se početi snimati.

- Prije nego li sam napravio 'Gladijatora' s Russelom Croweom nisam bio neki veliki obožavatelj rimskih epova. No, nakon toga sam promijenio mišljenje jer sam shvatio da volim raditi filmove iz tog razdoblja, jer me oni nagone na istraživanje - priznao je Ridley Scott.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:16