SIR RINGO

RINGO STARR POSTAO VITEZ 'Jako sam sretan, orden ću nositi svaki dan za vrijeme doručka'

 
 REUTERS

Bubnjar Beatlesa Ringo Starr odlikovan je redom viteza za svoj doprinos u glazbi, javlja BBC. Na ceremoniji održanoj u Backinghamskoj palači, Starru je orden dodijelio princ William, odnosno vojvoda od Cambridgea.

'To mi puno znači jer je to priznanje za sve ono što sam napravio. Bilo mi je iznimno drago primiti odlikovanje', rekao je Starr.

Ovo priznanje stiže čak 53 godina nakon što je svim članovima Beatlesa dodijeljen orden Britanskog carstva. Starr je rekao da su mu u utorak, prilikom uručenja priznanja, nedostajale kolege iz benda.

'Bio sam malo nervozan danas, ovako sam', rekao je legendarni glazbenik.

Kad je Beatlesima u listopadu 1965. dodijeljen orden, nije sve prošlo baš glatko. Naime, na rock'n'roll se gledalo s podozrenjem, a nekoliko prijašnjih dobitnika čak je vratilo svoje ordene nakon što su ih primili i 'čupavci iz Liverpoola'.

John Lennon je kasnije rekao da su on i ostali članovi Beatlesa bili toliko nervozni što će upoznati kraljicu, da su se ušuljali u toalet kako bi zapalili cigaretu.

'Ma tko je to rekao? Neću potvrditi te tračeve', komentirao je navode kroz smijeh Ringo Starr.

Ringo Starr, who's real name is Richard Starkey, arrives with his wife Barbara Bach to receive his Knighthood at an Investiture ceremony at Buckingham palace in London, Britain, March 20, 2018.  John Stillwell/Pool via Reuters - RC1D386D4110
REUTERS
Ringo Starr i supruga Barbara Bach

Inače, Starr je na ceremoniju došao u društvu supruge Barbare Bach te pozirao fotografima pokazujući prstima znak 'mir'.

Na pitanje želi li ostati upamćen kao Sir Ringo, glazbenik pravog imena Richard Starkey je rekao: 'Ne znam još. Ne znam zapravo kako se ta titula pravilno koristi.'

77-godišnji bubnjar je dodao i kako će orden zasigurno nositi svaki dan za vrijeme doručka.

Ringovo odlikovanje stiže čak 21 godinu nakon što je istu čast doživio Paul McCartney. Starr kaže kako je s Paulom nedavno bio na večeri kad mu je ovaj savjetovao da se tijekom ceremonije dodjele odlikovanje ne prestane smiješiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:07