LJETNI MODNI TREND

Rita Ora, Megan Fox, Severina, Lana i Milanka Opačić znaju nositi ove ekstra izazovne haljine

S dolaskom vrućih dana, celebrity dame luduju za dugačkim haljinama koje apsolutno ništa ne pokrivaju i malo toga ostavljaju mašti
Chloe Bailey, Severina, Rita Ora, Lana Jurčević, Milanka Opačić
 Profimedia, Cropix

Ako ovog ljeta želite biti u koraku s modnim trendovima, ovakva haljina, koja teško da se uopće i može nazvati haljinom, apsolutni je must have.

image
Rita Ora
Rachpoot/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

S dolaskom vrućih ljetnih dana, celebrity dame po novom luduju za dugačkim haljinama koje apsolutno ništa ne pokrivaju i malo toga ostavljaju mašti, a novi modni trend prigrlili su i muškarci koji jednoglasno kažu: 'Mreža je zakon'.

image
Rita Ora
Rachpoot/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Među predvodnicama ovog trenda je pjevačica Rita Ora koja je izložila svoju vitku figuru u blistavoj crnoj prozirnoj haljini posutoj kristalima ispod koje nosi tek minijaturni bikini. U ovom modnom izdanju snima svoj novi video spot u Miamiju.

image
Chloe Bailey
O‘connor/aff-usa.com/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Daily Mail fotografije sa snimanja proglasio je senzacionalnima, a pjesničkim riječima njihovi novinari opisali su i Valentino mrežastu haljinu koju ju je u nedjelju na dodjeli nagrada BET 2021 crvenim tepihom prošetala Chloe Bailey, mlada američka glumica i pjevačica.

image
Chloe Bailey
Mpifs/Capital Pictures/Profimedia

I njezina mrežasta haljina seže od vrata do peta, a kombinirala ju je s crnim grudnjakom i crnim gaćicama te cipelama s opasno visokom potpeticom i platformom.

image
Zoe Kravitz
Jamie Mccarthy/Getty Images/Profimedia

No dok se novinarima Daily Maila ovakve mrežaste kombinacije jako dopadaju, modni kritičari o njima u pravilu nemaju lijepih riječi. Tako su na primjer mrežastu kombinaciju Zoë Kravitz, inače vintage kreaciju modne kuće Yves Saint Laurent, 2018. godine proglasili jednim od najgorih modnih užasa ikad viđenih na svečanosti Met Gala.

image
Megan Fox i Machine Gun Kelly
Rich Fury/Getty Images/Profimedia

Jedna od začetnica ovog iznimno izazovnog trenda mrežaste i prozirne mode je američka glumica i model Megan Fox. Ona se u svibnju na dodjeli nagrada Billboard Music Awards pojavila u superseksi haljini slavnog dizajnera Thierryja Muglera vrijednoj 1400 eura, koja je više nalikovala na kupaći kostim opasan prozirnim pareom, i ukrala svu pažnju medija i javnosti.

image
Lana Jurčević
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

No, bile one mrežaste, čipkaste ili prozirne, ove haljine nisu za svakoga. Bolje rečeno, samo su za one hrabre. Ovakve haljine, doduše, puno bolje se uklapaju u scenografiju plaže nego crvenog tepiha ili gradskih trgova, no dame ih nose posvuda. Izazovan kroj koji više toga otkriva nego što pokriva ne trpi nesavršenosti na tijelu. Zahtijeva stesanu figuru na kojoj je, uz obline, najveći naglasak.

image
Lana Jurčević
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Kad smo već kod mrežaste mode, naravno da su je prigrlile i naše poznate dame, i to još dok ni nije postala trend. Uz Lanu Jurčević koja se u takvoj dugoj mrežastoj haljini pojavila 2018. u Vodicama na CMC festivalu, tu je i Severina.

Ona je 2015. na sada već čuvenim fotografijama nastalima u svrhu za mjuzikl 'Naša bila štorija' u kojem je igrala glavni ženski lik, splitsku djevojku Lipu, odjenula crnu haljinu brenda Self Portrait s mrežastim detaljima koja joj je otkrivala dekolte i vitke noge, a kombinirala ju je s Dior cipelama s visokom potpeticom. Rezultat tog modnog eksperimenta oduševio je i modne kritičare koji su ovu opravu proglasili elegantnom, ženstvenom i decentnom.

Također, Severinu u mrežastoj haljini Matije Vuice pamtimo i na sada već čuvenim fotografijama nastalim 2013. godine u svrhu promocije novog VW Golfa u Dubrovniku koja se poklopila s procesijom svećenika i časnih sestara kroz grad. Matija ju je tada proglasila jednim od svojih idealnih modela.

image
Severina
Tonci Plazibat/Cropix

- Kada radim haljine, jako mi je važno da one ženu koja ih nosi čine posebnom i seksi jer mislim da svaka žena tako treba izgledati. Volim istaknuti atribute i to je oduvijek moj stil, a Severina se u njega savršeno uklapa svojom besprijekornom linijom i seksepilnošću kojom zrači - rekla je Matija.

image
Severina
Tonci Plazibat/Cropix

Zanimljivo je, inače, da je tu 'Severininu' mrežastu haljinu koji mjesec kasnije na humanitarnoj reviji odjenula tadašnja potpredsjednica Vlade Milanka Opačić, a mediji su danima anketirali čitatelje da se odluče je li ta haljina bolje pristajala pjevačici ili političarki.

image
Milanka Opačić
Marko Todorov/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:01