ZLOČESTI MATTY

Rock zvijezda i bivši ovisnik koji se bezobrazno hvali uspjesima kod žena: Tko je novi dečko Taylor Swift?

Swiftiesi, odnosno obožavatelji pjevačice Taylor Swift, pitaju se hoće li ona uspjeti ukrotiti svog najzločestijeg dečka dosad?

Matty Healy

 Nbc/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Nbc/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Taylor Swift uspješna je pop zvijezda s više od 200 milijuna prodanih primjeraka kada je njezina glazba u pitanju te navodno slovi za najbolje plaćenu pjevačicu na svijetu. Pa ipak, njezini romantični instinkti puno su skromniji, a neki bi rekli i da je, kad je ljubav u pitanju, kamikaza.

Ne samo da su muškarci koje bira obično nekoliko stepenica niže na karijernoj ljestvici, već se često već na prvi pogled vidjelo da će ti odnosi biti problematični.

Mnogi se sjećaju kako je TayTay pjevala da je njezin bivši dečko Harry Styles - problematičan. Pa, isto vrijedi, reklo bi se i dvostruko više, za posljednjeg odabranika njezina srca, koji je, barem na papiru, možda njezin dosad najproblematičniji partner.

Riječ je o Mattyju Healyju, pjevaču britanskog benda The 1975, koji je, osim što se borio s ovisnošću o heroinu, bio izbačen iz škole zbog čestih tučnjava, tijekom intervjua je znao pušiti joint, a također je poznatiji po seksu i drogama nego po rock and rollu.

Nedugo nakon što je Healy prvi put sreo Taylor Swift iza pozornice na jednom od svojih nastupa iz 2014., pohvalio se u jednom intervjuu: "Imam prave pop zvijezde koje me cijelo vrijeme žele po***! Da nisam poradio na svome ponašanju, mislim da ne bih prestao dok ih sve ne bih poje***."

image

Matty Healy

Nbc/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Nbc/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Ovaj ‘fin i kulturan‘ momak nešto kasnije je priznao da, iako je sretan sa svojom dugogodišnjom djevojkom manekenkom, ipak se ne želi s njom i skrasiti jer što ako mu je sudbina predodredila da ‘oženi neku poput Rihanne‘... Čini se da se Mattyju kockanje isplatilo jer sad izlazi s pop božicom. A mnogi njezini obožavatelji, poznatiji pod nadimkom ‘Swifties‘, pripremaju se za ono što već sad vide kao neizbježan krah i probleme. Uostalom, ova nova veza na pomolu već ima obilježja veze osuđene na propast, piše Daily Mail. On je nakon malo više od mjesec dana veze prekinuo s manekenkom Meredith Mickelson u veljači ove godine, a čini se da je razlog prekida zaljubljenost u TayTay...

Tko je Matty Healy?

34-godišnji Matty sin je Denise Welch iz grupe Loose Women te glumca Tima Healyja. Ne skriva svoju ljubav prema cigaretama i crnom vinu, a Times ga je svojedobno proglasio ‘jedinim trenutno zanimljivim heteroseksualnim bijelcem u svijetu rocka‘. Međutim, Swiftiesi se slažu da on sigurno nije tako lijep kao prethodna dugogodišnja ljubav Taylor Swift i zaručnik o kojem se puno pričalo, Joe Alwyn.

Joe je pak dobio nogu u veljači ove godine, navodno jer su imali različite stavove što se tiče karijere.

Pa što to onda Matty ima, a što Joe nije imao? Nakon što je bio na odvikavanju, mnogi fanovi slavne pjevačice zabrinuti su da je on daleko od najboljeg partnera za njihovu omiljenu pop zvijezdu.

Njegova posljednja veza, ona s britanskom pjevačicom FKA Twigs, završila je jer su oboje imali pretrpane rasporede. Četverogodišnja veza prije toga, s manekenkom Gabriellom Brooks, raspala se 2019. jer je njoj smetalo njegovo pretjerano partijanje koje se nikako nije moglo obuzdati.

"Matty je sjajan kada je u formi, ali nije osoba s kojom je lako biti u vezi jer vodi vrlo nekonvencionalan život. Došlo je do velike napetosti u njihovu odnosu, a nije im pomoglo ni to što je on ove godine često bio na turneji. Kad je kod kuće, on jako puno tulumari i Gabby je jednostavno bilo dosta svega. Ona ne želi tako živjeti svoj život", otkrio je tada Gabriellin prijatelj, prenosi Daily Mail.

image

Matty Healy

Theimagedirect.com/The Image Direct/Profimedia/Theimagedirect.com/the Image Direct/profimedia

Potpuno ludi jedno za drugim

A sada, dok su Matty i Taylor u jeku svojih turneja, stižu vijesti o novoj celebrity vezi. Za generaciju Z, ‘Swhealy‘ ili ‘TayMay‘ vjerojatno je bitnija romansa od od Stevieja Nicksa i Lindsey Buckingham iz Fleetwood Maca ili pak od veze Britney Spears i Justina Timberlakea, čak i ako će potrajati vrlo kratko.

Bilo kako bilo, mora se priznati da Swift svakako ima talent za odabir muškaraca koji će je sigurno učiniti nesretnom. Neki cinici vole isticati da ‘Little Miss Heartbreak‘ unosno koristi svoju bol u svojim pjesmama.

No, izvori bliski pjevačici tvrde da je trenutno potpuno luda za Mattyjem. "Ona i Matty ludo su zaljubljeni. Još je prerano za donositi bilo kakve zaključke, ali sve se čini dobro. Prvi su put bili zajedno, doduše vrlo kratko, prije gotovo 10 godina, ali tajming jednostavno nije bio dobar. Taylor i Joe zapravo su se razišli u veljači tako da apsolutno nije bilo preklapanja. I Matty i Taylor bili su na turneji proteklih nekoliko tjedana, bilo je tu dosta FaceTiminga i slanja poruka, ali ona jedva čeka da ga ponovno vidi. S obzirom na to da su oboje dvije međunarodne megazvijezde, bolje od ikoga razumiju poslovne pritiske jedno drugoga i nevjerojatno podržavaju jedno drugog kad su karijere u pitanju", otkriva izvor.

"Oboje su bili silno ponosni i uzbuđeni zbog ove veze i, za razliku od Taylorine posljednje veze koju je namjerno držala podalje od svjetla reflektora, ona želi ‘posjedovati‘ ovu romansu i ne želi se skrivati. Taylor samo želi živjeti svoj život i biti sretna. Rekla je prijateljima da Matty leti u Nashville, Tennessee, za vikend kako bi je podržao na turneji", dodao je izvor.

Rani znakovi

Njihovi obožavatelji već su ranije primijetili skrivene tragove kojima su njih dvoje nagovještavali svoju romansu. Tako su nagađanja o njihovoj vezi počela kružiti nakon što se Taylor iznenada pojavila tijekom nastupa u Londonu, prve večeri turneje The 1975-a u siječnju, kada ju je Healy nazvao ‘kraljicom‘.

Njegova ponosna majka Denise, bivša zvijezda ‘Coronation Streeta‘, nakon toga je podijelila fotografiju na kojoj se grli s Taylor iza pozornice. Jedan obožavatelj tada je komentirao na internetu: "Denise Welch koja je postala svekrva Taylor Swift zaplet je na koji se čekalo u 2023."

U studenom prošle godine potvrđeno je i da su Healy i njegov bend surađivali s Taylor Swift na albumu ‘Midnights‘, ali njihov se zajednički rad nije koristio.

O razlazu nje i Joea Alwyna doznalo se 8. travnja, na 34. rođendan Mattyja Healyja. Prošlog je mjeseca Healy pak najavio da će se povući s društvenih mreža. "Sve se događa u erama. The 1975 je bend za ere. Era u kojoj sam bio je*ena šupčina bliži se kraju", napisao je tada. Obožavatelji su odmah primijetili da se turneja Taylor Swift zove ‘Eras‘.

Prvi susret

Prvi put su se susreli 2014., nakon što je Taylor prisustvovala koncertu The 1975 sa svojom najboljom prijateljicom i kolegicom Selenom Gomez. Brzo je krenulo flertanje, a ona je kasnije viđena u majici sa slikom britanskog benda, a Matty je pak nastupao u majici sa slikom njezina albuma.

image

Taylor Swift

Fameflynet/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Fameflynet/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Odmah su krenula šuškanja o ljubavnoj vezi, iako je Matty to zanijekao. No, djelovao je kao da je presretan što može govoriti o njihovoj vezi. "Da, upoznali smo se, razmijenili smo brojeve i povremeno razgovarali", rekao je u intervjuu za australski radio.

U intervjuu za GQ rekao je da je smatra jednom od ‘najljubaznijih, najvrjednijih, kreativno nadarenih i najljepših žena koje je imao zadovoljstvo upoznati.‘

"Osobno je jako poštujem i obožavam. Zašto i ne bih?", rekao je tada.

Bogat ljubavni život

Do tog trenutka Taylor je već izazila s pop zvijezdom Joeom Jonasom, glumcem Taylorom Lautnerom, pjevačem Johnom Mayerom, glumcem Jakeom Gyllenhaalom i bivšom zvijezdom boy benda One Direction, Harryjem Stylesom.

"To što svijet tretira moj ljubavni život kao neki sport za gledatelje u kojem gubim svaku pojedinu utakmicu nije mi baš pomoglo tijekom mojih izlazaka s muškarcima u tinejdžerskim godinama i tijekom mojih 20-ih. Ali to me naučilo da počnem žestoko štititi svoj privatni život", rekla je tada pjevačica.

Dvije godine nakon što je upoznala Mattyja Healyja, započela je vezu s Tomom Hiddlestonom. Njihova kratka romansa bila je globalna senzacija, posebno kada je glumac fotografiran u majici s natpisom ‘Ja volim TS‘ dok se s njom brčkao na plaži.

Krajem 2016. Taylor je započela vezu s glumcem Joeom Alwynom. Zapravo su se upoznali na istom Met balu na kojem je ona upoznala i Hiddlestona. Njih su dvoje dijelili njezine domove u Nashvilleu, Los Angelesu, New Yorku i Londonu, a navodno su prošle godine zajedno kupili kuću u Primrose Hillu u sjevernom Londonu.

Sin poznatih roditelja

Healy pak s druge strane ima jedinstven pogled na slavu, s obzirom na to da je odrastao kao dijete poznatih, sada rastavljenih, roditelja. Njegov otac Tim najpoznatiji je po ulozi u ‘Auf Wiedersehen, Pet‘, a njegova majka po ulozi u ‘Soldier Soldier‘. Ona je imala i kratku pjevačku karijeru te je objavila singl koji je skoro dospio među top 20. Godine 1997. dobila je ulogu u ‘Coronation Streetu‘ i obitelj se tada preselila iz Northumberlanda u Manchester. Do tog trenutka Welch je već patila od depresije te konzumirala alkohol i droge, iako je neko vrijeme bila čista.

image

Matthew Timothy Healy

Tim Holt/Avalon/Profimedia/Tim Holt/avalon/profimedia

Healy je ostatak članova svog benda upoznao još u srednjoj školi, gdje su svi bili ‘neprilagođeni‘. Nekad su održavali probe u njegovoj kući, koja je vrvjela poznatim osobama poput Ringa Starra, Marka Knopflera, Ricka Wakemana i Briana Johnsona iz AC/DC-ja.

"Svirao bih gitaru u kući, ne znajući da je to ista ona koju je Dire Straits koristio u ‘Romeu i Juliji‘", rekao je u jednom intervjuu.

Jedne noći, nakon što ga je čuo kako svira, legenda prog rocka Rick Wakeman povukao ga je na stranu i rekao mu da ima ‘ono nešto‘.

Njegov otac Tim jednom mu je rekao: "Glazba ti je u kostima. Ti si reinkarnacija Johna Lennona. To je u tebi." Unatoč potpori njegovih roditelja, bend se borio da dobije ugovor s izdavačkom kućom. Healy se čak okušao i u glumačkoj karijeri pa je tako snimao za BBC-evu školsku dramu ‘Waterloo Road‘, u kojoj je glumila i njegova majka.

Tko je bend The 1975?

Bend je izdao četiri EP-a prije nego što im je 2013. izašao debitantski istoimeni album ‘The 1975‘, koji je bio na prvome mjestu UK Chart albuma. Osvojili su četiri Brit nagrade i tri puta svirali na Glastonburyju. Također je Matty propustio vjenčanje svoje majke s umjetnikom Lincolnom Townleyjem 2013. jer je bend bio podrška na turneji Rolling Stonesa.

Do svoje 25. godine govorio je o maloj ovisnosti o heroinu i velikoj ovisnosti o kokainu prije nego što je postao slavan, ali je tvrdio da ih je prevladao. U ljeto 2017. ostatak benda odlučio je intervenirati te su mu savjetovali da ode na odvikavanje od alkohola, heroina i opijata. Tada je odletio na Barbados i proveo osam tjedana na rehabilitaciji, koja je uključivala i terapiju konjima.

"Želio sam ga impresionirati više od bilo kojeg ljudskog bića koje sam ikad upoznao. Taj je konj imao toliko kvaliteta na kojima sam mu zavidio. I imao je sjajnu dlaku", rekao je jednom prilikom o ‘svom mentoru‘.

Odnedavno pak živi u zapadnom Londonu i vodi puno mirniji život. Bavio se jogom i plivanjem te se pokušao riješiti čestih migrena od kojih pati.

No, nakon što se zaljubio u jednu od najpopularnijih pjevačica na svijetu, sve mu se promijenilo u tren oka. Sada svi s nestrpljenjem očekuju vidjeti rasplet situacije i je li Matty zaista ‘taj‘ ili im slijedi brzi kraj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:29