ZLOČESTA ROCK IKONA

Rod Stewart i sin priznali da su napali zaštitara ekskluzivnog hotela: ‘Pjevač me udario šakom u prsni koš‘

Suđenja neće biti, a sin i otac neće morati platiti novčanu kaznu niti će dobiti uvjetnu kaznu, rekao je njihov odvjetnik Guy Fronstin

 Rod Stewart i supruga Penny Lancaster

 Tolga Akmen/Afp/Profimedia

Britanska rock ikona Rod Stewart (76) i njegov sin Sean Stewart (41) priznali su krivnju za napad na Jessieja Dixona, zaštitara ekskluzivnog hotela Breakers u Palm Beachu na Floridi 31. prosinca 2019., nadomak odmarališta i rezidencije Mar-a-Lago Donalda Trumpa, piše The Guardian.

Sudski zapisnik objavljen u petak pokazuje da su se pjevač i njegov sin izjasnili krivima za optužbe za napad koji je proizašao iz svađe.

"U incidentu nitko nije ozlijeđen, a porota nije proglasila Sir Roda Stewarta krivim za optužbe", rekao je njegov odvjetnik Guy Fronstin u priopćenju te dodao: “Umjesto toga, Sir Rod Stewart odlučio se izjasniti krivim kako bi izbjegao daljnje neugodnosti u vezi ovog slučaja".

image

Sean Stewart

Lisa O‘connor/Afp/Profimedia

Stewarta, koji je uvršten u američku Rock & Roll Kuće slavnih, kraljica Elizabeta II. proglasila je vitezom 2016. godine, a neki od njegovih najpoznatijih hitova su pjesme "Da Ya Think I'm Sexy", "You're In My Heart", "Hot Legs" i "Maggie May".

Sporazum o priznanju krivnje, datiran i potpisan u ponedjeljak, znači da se Stewart i njegov sin neće više morati pojavljivati na sudu, a slučaj je službeno zaključen.

Suđenja neće biti, a sin i otac neće morati platiti novčanu kaznu niti će dobiti uvjetnu kaznu, rekao je njihov odvjetnik Guy Fronstin.

Do napada je došlo jer zaštitar Jessie Dixon slavnom ocu i sinu nije dopustio privatnu novogodišnju zabavu u hotelu, a svađa je eskalirala u fizički obračun.

image

Rod Stewart u mladosti

Lecoeuvre Phototheque/Afp/Profimedia

Dixon je u sudskim dokumentima rekao da ga je Rod Stewart udario stisnutom šakom u prsni koš, a da ga je Sean Stewart gurnuo.

Glasnogovornik državnog odvjetnika Palm Beacha, Davea Aronberga, čiji je ured vodio ovaj slučaj, rekao je u e-mailu da se Dixon slaže s ishodom slučaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 23:50