PROZVAO VLADU

Rod Stewart: ‘U svim mojim godinama života u ovoj zemlji nikada nije bilo tako loše. Vlada treba odstupiti‘

Osudio je ‘smiješno‘ stanje zdravstvenog sustava, pozvao vladu da odstupi i pruži priliku oporbenoj Laburističkoj stranci

Rod Stewart 

 Felipe Ramales/Splashnews.com/Splash/Profimedia/Felipe Ramales/splashnews.com/splash/profimedia

Britanski rock pjevač Rod Stewart iznenadio je četvrtak svojim javljanjem u program uživo Sky Newsa kako bi osudio "smiješno" stanje zdravstvenog sustava, pozvao vladu da odstupi i pruži priliku oporbenoj Laburističkoj stranci.

Stewart, poznat po svojim hitovima iz 1970-ih "Maggie May" i "Do Ya Think I‘m Sexy?", javio se u program Sky Newsa posvećen krizi u britanskom Nacionalnom zdravstvenom servisu (NHS) koji je primao pozive građana.

"Ovo je srceparajuće za medicinske sestre", rekao je Stewart. "Stvarno je srceparajuće. U svim mojim godinama života u ovoj zemlji nikada nije bilo tako loše."

NHS koji financira država, donedavno izvor ponosa za mnoge Britance, pod velikim je pritiskom nakon godina premalog ulaganja i posljedica pandemije covida-19, što je medicinske sestre i ostalo osoblje potaknulo na štrajk bez presedana.

"Mislim da bi ova vlada sada trebala odstupiti i pružiti priliku Laburističkoj stranci", rekao je 78-godišnji Stewart, ističući da je on osobno dugo bio konzervativac.

Stewart je također rekao da je "smiješno" što se u srijedu prijavio u praznu privatnu kliniku radi radiološke pretrage dok toliko drugih pacijenata "umire jer ne mogu obaviti (radiološko) snimanje".

Zatim je ponudio da će platiti 10 ili 20 pregleda za građane i izrazio nadu da će i drugi koji to mogu učiniti slijediti njegov primjer.

"Ne treba mi publicitet. Samo želim učiniti neke dobre stvari", rekao je prije nego što je završio svoj telefonski poziv pjevanjem početnih stihova pjesme "Maggie May".

"Probudi se Maggie, mislim da ti imam nešto za reći", otpjevao je Stewart svojim prepoznatljivim hrapavim glasom koji je tu pjesmu učinio hitom 1971.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:47