ZA 66-GODIŠNJAKINJU

Rupert Murdoch (92): ‘Zaručio sam se! Bojao sam se opet zaljubiti, ali znam da mi je ovo zadnji put‘

Rupert ne gubi vrijeme! Nove zaruke pale su ni godinu dana nakon razvoda od četvrte supruge

Rupert Murdoch i Ann Lesley Smith

 Charlie Pitt@246paps/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Charlie Pitt@246paps/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Medijski mogul, 92-godišnji milijarder Rupert Murdoch otkrio je da se zaručio s novom djevojkom Ann Lesley Smith (66), samo šest mjeseci nakon što su se prvi put upoznali - i manje od godinu dana nakon što je finaliziran njegov razvod od četvrte supruge Jerry Hall.

Moćni 92-godišnjak podijelio je sretnu vijest s javnošću tijekom intervjua za jednu od svojih publikacija, New York Post, a otkrio je i da se isprsio dijamantnim prstenom kojeg je ‘osobno odabrao‘.

Murdoch, koji se prethodno ženio četiri puta, priznao je da je bio ‘nervozan‘ zbog ponovnog postavljanja pitanja te otkrio da se ‘bojao ponovno zaljubiti‘. Međutim, uvjeren je da će mu brak sa Smith ‘biti posljednji‘.

"Bio sam jako nervozan. Bojao sam se ponovno zaljubiti, ali znao sam da će mi ovo biti posljednji put. I bolje da je. Sretan sam", rekao je Murdoch i otkrio da se planiraju vjenčati krajem ljeta. Zaljubljeni milijarder, čija se vrijednost bogatstva procjenjuje na 17 milijardi dolara, zaprosio je djevojku na Dan svetog Patrika, uz šaljivo objašnjenje: ‘Jednom četvrtinom sam Irac."

image

Rupert Murdoch i Ann Lesley Smith

Chrisbrandis.com/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Chrisbrandis.com/backgrid/backgrid Uk/profimedia

On i Smith upoznali su se prošle godine u rujnu u njegovu vinogradu Moraga u Bel Airu u Kaliforniji, a otkrio je da ju je nazvao dva tjedna nakon što su se upoznali.

Nekadašnja policijska kapelanica i udovica zvijezde country glazbe Chestera Smitha opisala je njihovu vezu kao ‘božji dar‘, otkrivši da ‘dijele ista uvjerenja i govore istim jezikom‘.

"Udovica sam 14 godina. Baš kao i Rupert, moj je muž bio poslovni čovjek. Radio je za lokalne novine, razvijao radio i TV postaje te pomogao promovirati Univision. Dakle, govorim Rupertovim jezikom. Dijelimo ista uvjerenja", otkrila je i dodala da je ‘čekala pravo vrijeme‘ da se ponovno zaruči. Također je rekla da su njezini prijatelji sretni zbog nje.

image

Ann Lesley Smith

Chrisbrandis.com/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Chrisbrandis.com/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Inače, Murdoch iz prijašnjih brakova ima šestero djece: kćer Prudence MacLeod (64) koju je dobio s prvom suprugom Patriciom Booker, dok je s drugom suprugom Annom Mann dobio kćer Elisabeth (53) te sinove Lachlana (50) i Jamesa (49). S trećom suprugom Wendi Deng ima dvije kćeri - Grace (21) i Chloe (19). S četvrtom suprugom nije imao zajedničke djece.

Prvu je suprugu oženio 1956., a razveli su se 1967. Iste je godine oženio drugu suprugu Annu, a s njom je ostao u braku 32 godine. Nakon razvoda, Anna je bila bogatija za 1,7 milijardi dolara, uključujući 10 milijuna dolara u gotovini, prenio je CNBC.

Samo 17 dana nakon tog razvoda, Murdoch je oženio trećiu suprugu Wendi. Njemu je tada bilo 68, a njoj 30 godina. Taj je brak potrajao 14 godina.

Za razliku od njega, povijest Smithinih brakova je dosta skromnija. Ona se udavala samo dvaput - za Chestera Smitha koji je preminuo od posljedica srčanog udara 2008., kada mu je bilo 78 godina, te za odvjetnika Johna B. Huntingtona koji ju je navodno ‘fizički i psihički zlostavljao‘.

"Na trenutke je bilo prekrasno. To je bio brak kakvog bi svatko volio imati. Tijekom dana bi me obasipao darovima i pohvalama. Kada je John počeo piti, postao je druga osoba. Zaključao bi me. Fizički, psihički i emocionalno me zlostavljao... A to je još gore od fizičkog jer počneš vjerovati u laži", priznala je jednom prilikom.

Nakon njihova razvoda, priznala je da je čak razmišljala o samoubojstvu ‘jer joj je život bio tako loš‘. Dodala je i da ju je vjerojatno bilo ‘sram‘ zbog toga kako je njezin brak završio.

"Stvarno sam htjela počiniti samoubojstvo jer mi je život bio tako loš‘, rekla je. ‘Sve je to bilo jednostavno previše. Razmišljala sam o tome da završim s tim, da svojim autom velikom brzinom samo udarim u nekog drugog. Pa, vozila sam neoprezno. Htjela sam da mi se to dogodi, ali nije se dogodilo", priznala je.

Nakon toga se Smith okrenula vjeri, objasnivši da je dobila knjigu pod nazivom ‘Četiri duhovna zakona‘ koja ju je potaknula da ‘klekne i zamoli Boga za pomoć‘.

"Kada sam krenula božjim putem, svjetovne stvari počele su mi se činiti besmislenima", dodala je.

Ni Murdochov posljednji razvod nije prošao bez kontroverzi, osobito nakon što je otkriveno da je supermodel početkom kolovoza zatražila od Višeg suda u Los Angelesu za poništi zahtjev za razvod. No, samo nekoliko sati nakon što su se pojavile vijesti o njihovu razvodu, pokazalo se da su Hall i Murdoch već dogovorili sporazumni razvod i ‘ostali dobri prijatelji‘.

Bili su zajedno šest godina, a pisalo se da je medijski tajkun okončao brak putem e-maila. Hall je odgovorila podnošenjem zahtjeva za razvod 1. srpnja u Los Angelesu, a ne u Velikoj Britaniji, gdje su se vjenčali. To nije bilo sve. Nakon toga je unajmila bivšeg antiterorističkog policijskog časnika da uruči Murdochu papire za razvod.

Iako detalji njihove brakorazvodne nagodbe nikada nisu objavljeni, vjeruje se da je to jedan od najskupljih razvoda na svijetu. Ali Murdoch u tome već ionako ima iskustva, s obzirom na razvod od druge supruge ‘težak‘ 1,7 milijardi dolara...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:20