PRIZNANJE GLUMICI

'RUŠI BARIJERE, PIONIRKA JE U SVOM POSLU' Meryl Streep Zlatni globus za životno djelo

 REUTERS / REUTERS

Američka glumica Meryl Streep ovogodišnja je dobitnica nagrade 'Cecil B. DeMille', počasnoga Zlatnog globusa za doprinos filmu, objavila je Udruga stranih novinara Hollywooda (HFPA), koja dodjeluje prestižno priznanje.

- Jednostavno kazano, ona je pionirka u svojem poslu... utrla je put ženama na televiziji, na filmu i u kazalištu. Budući da ruši razne barijere, kada su u pitanju dob i spol, a to čini rafinirano i graciozno, HFPA je počašćena što joj može dodijeliti ovu nagradu - kazao je predsjednik udruge Lorenzo Soria.

S 29 nominacija za Zlatni globus i 19 nominacija za još prestižnijeg Oscara, Streep je glumica s najviše nominacija za nagrade u povijesti Hollywooda. Ormarić s nagradama ispunila je s osam Zlatnih globusa i tri Oscara za uloge u filmovima 'Kramer protiv Kramera', 'Sofijin izbor' i 'Čelična Lady'.

Njezin zadnji film 'Florence Foster Jenkins' u kojemu glumi glavnu žensku ulogu upravo se prikazuje u hrvatskim kino-dvoranama. Dosad su nagradu Cecil B. DeMille dobili Jodie Foster, George Clooney, Woody Allen, Morgan Freeman, Robert De Niro i prošle godine Denzel Washington. Zlatni globusi su najznačajnija holivudska filmska nagrada nakon Oscara.

Nominacije za 74. Zlatni globus bit će objavljene 12. prosinca, a svečana dodjela održat će se 8. siječnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:35