PREKRŠILA OBIČAJE

Ruska influencerica pozirala gola kraj svetog stabla pa dobila izgon s Balija: ‘Bila je to pogreška‘

Izazovnu fotografiju snimio je njezin suprug, a istog trena je postala viralna i razljutila je lokalno hindusko stanovništvo

Alina Fazleeva

 Instagram

Ruska influencerica Alina Fazleeva i njezin suprug dobili su izgon s otoka Balija.

Sve je, naime, počelo kada je Alina pozirala gola na stablu banjana (bengalska smokva) starom 700 godina na mjestu hrama i time prekršila lokalne kulturne običaje.

image

Alina Fazleeva pozira gola na svetom stablu banjana

Viralpress/Viral Press/Profimedia

Izazovnu fotografiju snimio je njezin suprug Andrej Fazleev, a podijeljena je na Instagramu s tisućama pratitelja. Istog trena je postala viralna te je razljutila lokalno hindusko stanovništvo.

"Bavili su se aktivnostima koje ugrožavaju javni red i ne poštuju lokalne običaje", rekao je novinarima Jamaruli Manihuruk iz useljeničke službe na Baliju.

"Par će biti kažnjen i prognan te će im se zabraniti boravak u cijeloj Indoneziji na najmanje šest mjeseci, a morat će se podvrgnuti i obredu pročišćenja na svetom mjestu u skladu s lokalnim vjerovanjima", jasno je dodao.

Guverner Balija Wayan Koster upozorio je da neće tolerirati turiste koji ne poštuju njihovu lokalnu kulturu ili hinduizam, dominantnu religiju na otoku.

Alina se nedugo nakon toga ispričala na Instagramu i priznala da je počinila "veliku pogrešku". "Mnogo je svetih mjesta na Baliju no nisu sva označena", objasnila je razlog svog postupka.

Sličan incident dogodio se u travnju, kada su indonezijske vlasti prognale kanadskog glumca i samoproglašenog gurua sreće koji je objavio video sebe kako gol pleše ritualni ples novozelandskih Maora na brdu Batur i istoimenom vulkanu na Baliju koji se smatra svetim.

Inače, 200 ljudi je prognano s Balija, kultnog turističkog otoka, zato što su kršili mjere ograničenja u pandemiji koronavirusa.

image

Alina Fazleeva (C) i suprug Andrjy Fazleev

Sonny Tumbelaka/Afp/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 15:44