SJEĆATE SE NJIH?

Ruskinje koje su s dva hita osvojile svijet vratile se iz mirovine, pogledajte kako danas izgledaju

Pjevačice su izašle iz mirovine u trenutku kada ruski cenzori nastoje suzbiti širenje bilo kakvog sadržaja koji je povezan s LGBTIQ+ zajednicom

Julija Volkova i Lena Katina

 Not supplied/WillWest News/Profimedia

Svojevremeno vrlo kontroverzni ruski glazbeni duo t.A.T.u. održao je u nedjelju svoj prvi nastup od 2016. godine, piše Daily Mail.

Lena Katina (38) i Julija Volkova (38) izvele su pjesmu "Not Gonna Get Us" prije nogometne utakmice između Zenita iz Sankt-Peterburga i Spartaka iz Moskve. Zenit je u tom susretu slavio s 3:2 te postao prvak Ruske Premijer lige. Inače, ruski predsjednik Vladimir Putin velik je navijač Zenita.

Katina i Volkova izašle su iz glazbene mirovine u trenutku kada ruski cenzori nastoje suzbiti širenje bilo kakvog sadržaja koji je povezan s LGBTIQ+ zajednicom.

Podsjetimo, t.A.T.u. je popularnost stekao jer su Katina i Volkova u spotu za svoj najveći hit "All The Things She Said" glumile maloljetni lezbijski par. Poljupci koje su razmijenile u spotu bili su dovoljni da se spot nađe na udaru zabrana.

image

Julija Volkova i Lena Katina tijekom nastupa u švicarskoj TV emisiji ‘Wetten dass...?‘ 2003. godine

ULI DECK/dpa_pool/dpa Picture-Alliance via AFP

Volkova ima dvoje djece, a Katina je udana za glavnog izvršnog direktora ruske tvrtke CloudPayments Dmitrija Spiridonova. Njih dvoje imaju jedno dijete, a Katina je trenutno trudna s njihovim drugim.

Putinu naklonjena parlamentarka Tatjana Buckaja (47) zatražila je da se sve vezano uz t.A.T.u. zabrani jer pjevačice "promoviraju" istospolne veze.

- Sve dok se t.A.T.u. nije pojavio, nikad mi na pamet nije palo da bi djevojka mogla biti u vezi s djevojkom. Cure su se tada počele držati za ruke i to je postalo normalno - rekla je Buckaja, inače pedijatrica i zamjenica predsjednika Dumina Odbora za obitelj, žene i djecu.

Buckaja je homoseksualnost usporedila s bolesti jetre i karijesom.

- Dječak treba izgledati kao dječak, a djevojčica kao djevojčica. A ako ste bolesni, tada se trebate liječiti, a ne hvaliti. Dečki se trebaju ponašati poput dječaka, a djevojčice poput djevojčica - dodala je ruska parlamentarka.

Katina i Volkova nastupile su na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Sočiju koje su se održale 2014. godine.

Volkova, koja se bavi i glumom, pokušala se uključiti u politiku te je svojevremeno rekla da je "griješila" te da bi osudila svoga sina ako bi joj rekao da je homoseksualac.

- Vjerujem da pravi muškarac mora biti pravi muškarac - rekla je tada Volkova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 21:31