VAŽNA INICIJATIVA

Ryan Reynolds javio se iz bolnice s kamerom u stražnjici: ‘Odlučio sam sve snimiti, ovo može spasiti živote‘

‘Ovo ti je potencijalno spasilo život‘, rekao je liječnik glumcu dok je pokazivao slike tkiva

Ryan Reynolds na kolonoskopiji

 Screenshot/youtube/

Ryan Reynolds otkrio je da mu se pojavio polip na debelom crijevu, a svoju prvu kolonoskopiju odlučio je snimiti kako bi destigmatizirao taj medicinski postupak, piše Page Six.

image

Ryan Reynolds i Rob McElhenney

Screenshot/youtube/

Glumac iz "Deadpoola" i Rob McElhenney, zvijezda "It‘s Always Sunny in Philadelphia" te ujedno i supredsjednik nogometnog kluba Wrexham, odlučili su se udružiti s "Lead From Behind" organizacijom za podizanje svijesti o raku debelog crijeva, kako bi potaknuli ljude, osobito muškarce, da se podvrgnu tom zahvatu ako bude nužno.

U YouTube videu koji je postavljen na Reynoldovoj stranici, njih dvojica su objasnili da žele dokazati kako ovaj "jednostavan postupak može spasiti živote".

- Inače nikad ne bih dao da se neki medicinski postupak snimi i javno podijeli - rekao je Reynolds.

image

Ryan Reynolds

Screenshot/youtube/

- Ne možete svakodnevno i samo tako podići svijest o nečemu što će zasigurno spasiti živote. To mi je bila dovoljna motivacija da vas uvedem u priču o kameri koju mi ​​guraju u guz*** - objasnio je Reynolds u videu.

Tijekom zahvata, Reynolds je otkrio da mu je na desnoj strani debelog crijeva pronađen "izuzetno suptilan polip" koji je odmah uklonjen.

image

Rob McElhenney

Screenshot/youtube/

- Ovo ti je potencijalno spasilo život, i ne šalim se, nisam previše dramatičan - rekao je liječnik glumcu dok je pokazivao slike tkiva.

image

Snimka kolonoskopije

Screenshot/youtube/

Što se tiče McElhenneyja, njegov liječnik je otkrio je da su mu pronašli tri polipa koji "nisu bili veliki problem, ali svakako je dobra stvar što su ih rano uklonili."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 03:49