'BLISS'

SALMA HAYEK OPET STIŽE U HRVATSKU, SNIMAT ĆE U SRCU SPLITA, NA RIVI I PROKURATIVAMA Doznajemo o kojem je filmskom projektu riječ

 
Salma Hayek u Zagrebu
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Holivudska zvijezda Salma Hayek vraća se u Hrvatsku, i to zbog novog filma “Bliss” koji će, neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, početkom sljedećeg tjedna snimati u Splitu.

Filmska ekipa bi se, nakon dan i pol snimanja, trebala prebaciti na jug Dalmacije, na dubrovačko područje, gdje će također biti zabilježeni kadrovi znanstvenofantastičnog filma redatelja Mikea Cahilla.

U novom projektu Amazon Studios i Endgame Entertainmenta, čije je snimanje već započelo u Los Angelesu, uz Salmu (“Desperado”, “Frida”, “Četiri sobe”, “Od sumraka do zore”, “Bilo jednom u Meksiku”, “Paklena Everly”...) će glumiti i Owen Wilson, kojega smo gledali u filmovima poput “Marley i ja”, “Zoolander”, “Ponoć u Parizu”, “Šangajski vitezovi” ili “Pripravnici”.

Slavna glumica meksičkih korijena trebala bi se, šuška se u kuloarima, pojaviti u scenama koje će se snimati u srcu Splita – na Rivi i Prokurativama, a nije poznato hoće li joj se pridružiti i sam Owen s obzirom da iskusni profesionalci iz ovdašnje producentske kuće Pakt Media, inače podrške holivudskim producentima na brojnim dosadašnjim snimanjima u Hrvatskoj (“Robin Hood”, “Mamma Mia! Here We Go Again”...), uobičajeno šute kao zaliveni o aktualnom projektu.

Zagreb, 030519.
Okolica Mimare.
Nastavak snimanja filma The Hitmans Wifes Bodyguard na zagrebackoj lokaciji, Meduliceva i muzej Mimara. Na setu su bili  Salma Hayek i Samuel L. Jackson.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / CROPIX
Hayek i Jackson snimaju u Zagrebu

Neobična Isabel

Holivudska zvijezda u “Blissu” igra beskućnicu Isabel koja će iz temelja promijeniti život nedavno razvedenom glavnom junaku Gregu (tumači ga Wilson), čiji se život nakon raspada braka srušio kao kula od karata.

Neobična Isabel uvjerena je kako svijet u kojemu živimo nije stvaran - prepun sukoba, nesreće, bolesti i siromaštva, zapravo je samo simulacija unutar idealnog svijeta u kojemu vladaju sreća i blagostanje. Iako je Greg u početku sumnjičav, ubrzo počinje vjerovati karizmatičnoj Isabel.

Radnja filma vrti se oko zanimljivog pitanja – je li svijet samo simulacija, a isprva skeptični Greg s vremenom otkriva kako bi moglo biti nešto istine u Isabelinim ludim teorijama zavjere...

Salma je na svom Instagramu obožavatelje već informirala o lipanjskom snimanju na američkim lokacijama, pokazavši kako izgleda njezina beskućnica Isabel.

U objavljenoj videosnimci šminkeri se svojski trude doprinijeti njezinu zaprljanom izgledu, na jednoj od fotografija sa seta društvo joj prave dvije ulične mačke, a na drugoj pak leži u zatvoreničkoj ćeliji.

Sitna bi glumica zahvaljujući “Blissu” - nakon sjevera Jadrana gdje je nedavno u Rovinju (poslije i na lokacijama u Trstu i Zagrebu) sa Samuelom L. Jacksonom i Ryanom Reynoldsom snimala “The Hitman's Wife's Bodyguard” - mogla upoznati i njegov središnji i južniji dio, a ako uhvati vremena, zasigurno će, što redovito radi, svoje impresije rado podijeliti s obožavateljima kao što je to činila za travanjskog boravka u Istri.

Tada su je u stopu pratili obožavatelji, osobito oni najmlađi, koji su se željeli fotografirati s omiljenom glumicom. U jednom trenutku klinci su na rovinjskoj ulici prišli automobilu u kojemu se vozila kako bi glumicu zamolili za zajedničku fotografiju i autogram.

Salma je udovoljila njihovoj želji i na svom Instagram profilu objavila video kratkog druženja s malim obožavateljima napisavši: "S nevjerojatnom djecom Rovinja. Hvala vam za svu ljubav." Boravak u Hrvatskoj glumica je tada iskoristila i za razgledavanje njezinih ljepota, pa je tako posjetila Bale, Brijune i Pulu.

Amazon studiji

Vijest da će se “Bliss”, osim u Los Angelesu, snimati i u Hrvatskoj, prvi je objavio Hollywood Reporter.

“Mike Cahill je briljantan filmaš s nevjerojatnom talentom za pripovijedanje i oblikovanjem high-concept ideja, koje duboko rezoniraju s publikom. Kao njegov poklonik oduševljen sam što mu možemo omogućiti ovu priliku da svoju viziju iznese još dalje nego ikada prije”, izjavio je Ted Hope iz Amazon Studiosa hvaleći redatelja (“I Origins”, “Another Earth”) koji potpisuje režiju zanimljivog projekta.

EXCLUSIVE: Salma Hayek turns heads in a PVC catsuit as she films The Hitman's Wife's Bodyguard with Samuel L. Jackson and Ryan Reynolds in Croatia. The trio were shooting on the beach and the local market.
10 Apr 2019
 Jackson, Ryan Reynolds., Image: 425638240, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency
Salma Hayek i Ryan Reynolds na snimanju u Istri

Uoči početka snimanja oglasio se i režiser Cahill: ”Rad s ovim briljantnim timom je ostvarenje sna. Jim Stern je dar, čast mi je raditi s mojim dragim prijateljem i odličnim producentom. Ne možemo biti više oduševljeni što radimo s Amazonom. Kako se industrija razvija, Amazon studiji dokazuju da uzimaju najuzbudljivije projekte s ambicioznim umjetničkim ciljevima, a okupljaju široku publiku. Osjećam takvu zahvalnost što je naš film 'Bliss' uključen u njihov sljedeći krug revolucionarnih radova.”

Salmu Hayek ćemo početkom sljedeće godine gledati i u komediji “Limited Partners”, gdje će joj društvo praviti Tiffany Haddish i Rose Byrne, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:15