MENZA ZA BOGATE

Salt Bae ‘velikodušno‘ dao studentima popust u njegovu restoranu: Napali ga zbog besramne ponude

Student si ne može priuštiti tvoj odrezak, spusti se na zemlju, čovječe, pljuštali su prigovori na društvenim mrežama

Salt Bae

 Asatur Yesayants/Sputnik/Profimedia/

Slavni turski kuhar Salt Bae, pravog imena Nusret Gökçe, našao se na udaru kritika nakon što je studentima ponudio popust u svom bostonskom restoranu Nusr-Et. Popust nije mali, iznosi 30 posto, ali kako su cijene u njegovim restoranima astronomske, na Salt Baea svalila se lavina uvreda i prigovora na društvenim mrežama.

Kako piše The Sun, njegovi zlatom omotani odresci tako bi bili dostupni studentima za "samo" nešto više od 1000 dolara. Naime, originalna cijena njegovog najskupljeg odreska "Golden Armour" iznosi od 1500 dolara pa naviše, dok se ostali jeftiniji komadi "zlatnog" mesa kreću od 650 do 1100 dolara, pa ne čudi da su i mediji napisali kako je njegova ponuda "besramna". Svoju ponudu 29-godišnji Gökçe predstavio je na Instagramu dok je pozirao ispred poslovne škole Harvard.

"Nisam mogao ići u školu, obrazovanje je vrlo dragocjeno, 30 posto popusta za sve učenike u restoranu Boston Nusr-Et!", obznanio je "velikodušno" na stranici restorana.

Ljutiti korisnici društvenih mreža brzo su ga zasuli komentarima ističući da si čak i uz popust samo najbogatiji mogu priuštiti hranu u tom restoranu. Jedan obožavatelj je pitao: "U svakom slučaju i ovo je novac za vas. Zašto radije ne plaćate stipendiju nekim studentima?".

"Što kažete na besplatne obroke za studente. Studenti nemaju novca, čovječe. Pokušavamo dobiti oprost kredita", napisao je drugi, dok je bilo zaključaka i kako ovo prije ‘miriše‘ na angažman kupaca u ranoj fazi nego na bilo kakvu dobrodušnost.

"Student si ne može priuštiti tvoj odrezak, spusti se na zemlju, čovječe", pljuštali su prigovori.

image

Salt Bae i DJ Khaled

Jerritt Clark/Getty Images/Profimedia/Jerritt Clark/Getty Images/Profimedia

Salt Bae postao je slavan 2017. nakon što je snimka na kojoj začinjava komad mesa postala viralna na internetu. Od tada je kuhar otvorio 22 restorana diljem SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Grčke i Dubaija te je zaradio više od 45 milijuna eura. Njegov lanac restorana posjetili su David Beckham, Jason Statham i Naomi Campbell koji su uživali u njegovim ekstravagantnim obrocima. Jelovnik Nusr-Eta prepun je salata od 35 eura i predjela od 80 eura, ali pravo uzbuđenje i minus na kartici donosi izbor mesa, jer najjeftiniji biftek kod njega stoji 90 eura, što je naravno i dalje preskupo, čak i s popustom za prosječni studentski džep.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 07:32