MUKE PO CHARLESU

‘Samo ne opet...‘: Pogledajte trenutak u kojem je Britancima zastao dah, čak se i Camilla suzdržavala od smijeha

Riječ je, naravno, o kraljevom potpisivanju krunidbene prisege u Westminsterskoj opatiji

Kralj Charles

 Twitter/

Dok su milijuni ljudi diljem svijeta danas pratili krunidbu kralja Charlesa III., mnogima je u jednom posebnom trenutku zastao dah. Riječ je, naravno, o kraljevom potpisivanju krunidbene prisege u Westminsterskoj opatiji, u koju je ušao s kraljicom-suprugom Camillom.

Ovog puta, srećom, nije bilo prevelikih problema s nalivperom pa je kralj samo napravio malu grimasu dok je zavrtao poklopac nalivpera.

Njegove muke po nalivperu postale su neka vrsta šale još od smrti kraljice Elizabete i njegova uspona na britanski tron. Tako je prošlog rujna u palači St. James izbezumljeno pokazivao svome pomoćniku da pomakne kutiju za olovke s njegova stola koja mu je zasmetala prilikom potpisivanja dokumenta.

image

Kralj Charles

Emmanuel Dunand/Afp

U listopadu 2022. također je potpisivao jednu knjigu u dvorcu Royal Hillsborough, a tada je uzviknuo: ‘O Bože, stavio sam pogrešan datum‘ prije nego što je nalivpero predao svojoj supruzi Camilli. Ona je tada istaknula da je već ranije pogriješio datum.

Dok je ustajao, spustio je pogled na svoj prst umrljan tintom te negodovao: "O, Bože, mrzim ovo."

Kad mu je Camilla rekla da se posvuda umrljao, kralj je promrmljao: "Ne mogu podnijeti ovu groznu stvar!"

Poznato je da kralj nosi vlastito nalivpero kada ga se poziva da se upiše u knjige posjetitelja tijekom svojih kraljevskih posjeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:29