HRABRA MEL B

Scary Spice u brutalno uznemirujućem i sirovom videu pretučena i krvava bježi od nasilnog partnera

Srce mi se slama zbog svake žene i djeteta koji pate zbog bilo kojeg oblika obiteljskog zlostavljanja. Zato neću šutjeti, poručuje Mel B
Mel B 
 Trinity Entertainment/women‘s Aid/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Melanie Brown, članica popularnog benda Spice Girls, snimila je šokantan glazbeni video o obiteljskom nasilju u kojemu se pojavljuje pretučena te prekrivena modricama i krvlju. Pjevačica u uratku nazvanom "Love Should Not Hurt", iza kojega stoje organizacija Women's Aid i klasični skladatelj Fabio D'Andrea, koji potpisuje glazbu, bježi od agresivnog partnera.

Snimka prati njihovu vezu od samoga početka, no ljubav i sretne dane ubrzo zamjenjuju nasilje i suze. Iza zatvorenih vrata, Mel ostaje sama i preplašena zbog monstruoznog ponašanja muškarca koji bi je trebao bezuvjetno voljeti - u jednom trenutku partner je vuče po sobi i tuče, a ona poslije šminkom pokušava prekriti modrice na unakaženom licu. Video završava njezinim dramatičnim bijegom iz kuće pakla.

image
Trinity Entertainment/women‘s Aid/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia
image
Mel B
Trinity Entertainment/women‘s Aid/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Podsjetimo, 45-godišnja Scary Spice i sama je tvrdila kako je čitavo desetljeće pokušavala pobjeći od bivšeg, nasilnog supruga Stephena Belafontea, kojega je optužila za fizičko i emocionalno zlostavljanje. On je sve negirao, piše Daily Mail.

- Bilo da je riječ o pljuvanju ili davljenju, to su stvari koje se zapravo događaju, sve su to mučne, ženske priče - rekla je o videu Mel, koja je danas pokroviteljica organizacije Women's Aid. Pjevačica je pozdravila i donošenje novog zakona o nasilju u obitelji, koji će jasno definirati i prisilnu kontrolu te emocionalno i seksualno zlostavljanje.

Pet godina nakon razvoda, Mel B napokon je pronašla novu ljubav s aktualnim partnerom, no otkrila je i kako zbog svih privatnih muka i trauma koje je doživjela dobrih godinu dana nije mogla podnijeti dodir niti jednog muškarca.

- Grozila sam se i običnog zagrljaja - priznala je pjevačica, koja danas živi mirno i povučeno u Leedsu.

- Svoje kćeri želim naučiti kako se održavaju dobri odnosi, to mi je prioritet. Iz vlastitog iskustva mogu reći kako je bijeg od nasilnika često nemoguća misija. Ja sam pokušavala deset godina, a što je sa ženama koje nemaju pristup telefonima, čak ni financijama? U takvim situacijama potpuno ste odsječeni od normalnog svijeta. Ono što postaje vaše normalno jest život u nasilnoj vezi bez izlaza, ali pomoć ipak postoji.

Srce mi se slama zbog svake žene i djeteta koji pate zbog bilo kojeg oblika obiteljskog zlostavljanja. Zato neću šutjeti - svi moramo prekinuti tišinu i sramotu oko ove teme, moramo ustati i nešto poduzeti. Ovaj video je brutalan, uznemirujuć i sirov, ali njime želimo podići svijest o ovom važnom pitanju za žene diljem svijeta - izjavila je Mel.

Podsjetimo, pjevačica se od bivšeg supruga Stephena razvela 2017. godine, a lani je otkrila kako i dan-danas pati od posttraumatskog stresnog poremećaja zbog nasilja kojemu je bila izložena.

image
Mel B
Trinity Entertainment/women‘s Aid/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:31