MISTERIJ

Schumacherov bliski prijatelj: ‘Kako je Michaelu? Poslušajte što je Mick rekao. Beznadan slučaj‘

Malo tko je vidio ili posjetio Schumachera otkako je pretrpio skoro smrtonosnu ozljedu mozga

Michael Schumacher

 /Afp

Michael Schumacher je ‘beznadan slučaj‘, tvrdi njegov bliski prijatelj Roger Benoit.

Sedmerostruki svjetski prvak, koji je zadobio ozljede opasne po život tijekom skijaške nesreće u francuskim Alpama 2013. godine, nije viđen u javnosti više od desetljeća. Nakon što je pao na snijegu i udario glavom o kamen, Schumacher je proveo 250 dana u medicinski induciranoj komi u bolnici prije nego što mu je dopušteno da se vrati kući.

Malo tko je vidio ili posjetio Schumachera otkako je pretrpio skoro smrtonosnu ozljedu mozga, a izvještaji o Nijemčevom stanju izuzetno u rijetki.

Neke prijatelje, pa čak i članove obitelji, oni koji su mu bili najbliži držali su u neznanju u nastojanju da spriječe curenje informacija u tisak.

Benoit, Schumacherov blizak prijatelj i novinar Formule 1, sada tvrdi da je slučaj poznatog 54-godišnjaka ‘beznadan‘, prenosi Daily Mail. U intervjuu za švicarske novine Blick, Benoit je odbio dati konkretne informacije o Schumacherovom stanju.

"Ne. Postoji samo jedan odgovor na ovo pitanje, a to je ono što je njegov sin Mick rekao u jednom od svojih rijetkih intervjua 2022. godine: ‘Sve bih dao da mogu razgovarati s tatom.‘ Ova rečenica govori sve o tome kako je njegovom tati u posljednjih više od 3500 dana. Beznadan slučaj", rekao je Benoit.

image

Michael Schumacher

/Afp

Schumacherov sin Mick, koji je 2021. i 2022. vozio za momčad Formule 1 Haas, a sada je rezervni vozač Mercedesa i McLarena, prošle je godine izjavio: "Mislim da bismo se tata i ja sada drugačije razumjeli. Imali bismo puno tema za razgovor i o tome razmišljam većinu vremena, mislim da bi to bilo super. Svega bih se odrekao samo da to ponovno mogu napraviti. Ovi trenuci koje većina ima sreće proživjeti sa svojim roditeljima meni više nisu dostupni, ili jesu ali u puno manjoj mjeri."

Schumacherova supruga Corinna prekinula je svoju osmogodišnju šutnju o nesreći i progovorila u Netflixovu dokumentarcu iz 2021. pod naslovom ‘Schumacher‘. Tada je otkrila da je on ‘drugačiji‘ nakon ozljede, ali da je još uvijek ‘ovdje‘.

"Michael je ovdje. Drugačiji, ali on je tu i to nam daje snagu. Zajedno smo. Živimo svi zajedno. Odrađujemo terapiju. Činimo sve što možemo da Michaelu bude bolje i da mu je ugodno. Želimo ga jednostavno natjerati da osjeti da je obitelj tu, da osjeti tu našu povezanost. I bez obzira na sve, učinit ću sve što mogu. Svi mi ćemo učiniti. Pokušavamo nastaviti kao obitelj, onako kako je Michael to volio i još uvijek voli. I nastavljamo sa svojim životima", izjavila je njegova supruga.

"Nikada nisam krivila Boga za ono što se dogodilo. Bila je to samo loša sreća - loša sreća koja se svakome može dogoditi u životu. Uvijek je užasno reći: zašto se ovo događa Michaelu ili nama? Ali zašto se onda to događa i drugim ljudima?", dodala je.

image

Michael Schumacher i Corinna Schumacher

Rainer Dahmen/Imago Sportfotodienst/Profimedia/

Obiteljski prijatelj i medijski stručnjak za F1, Eddie Jordan, rekao je ranije ove godine da mu je Corinna odbila dopustiti da posjeti Schumachera.

"Ovo je bila najužasnija situacija za Micka i Corinnu. Prošlo je već skoro 10 godina i ona nije mogla otići na zabave, na ručak, na bilo što. Ona je poput zatvorenice jer bi svi željeli razgovarati s njom o Michaelu, a njoj zaista ne treba da je se podsjeća na to svake minute. Poznajem je jako dobro, i to prije nego što je bila s Michaelom Schumacherom. Ona je ljupka djevojka i poznavao sam je kad se udala za Michaela, tako da postoji duga povijest našeg dobrog odnosa. Potrudio sam se otići vidjeti Michaela, no Corinna je to odbila, i to s pravom jer ga je previše ljudi željelo vidjeti", rekao je Jordan za OLBG u ožujku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:28