‘OVO JE ILEGALNI RAT‘

Schwarzenegger ruskim vojnicima: ‘Moj otac se borio u Lenjingradu, to mu je uništilo život. Nemojte biti kao on‘

Glumac je rekao da se njegov otac borio u Bitci za Lenjingrad te da se zbog toga cijeli život mučio s bolovima i grižnjom savjesti

Arnold Schwarzenegger

 Gaelen Morse/Getty Images/AFP

Austrijsko-američki glumac i bivši guverner američke savezne države Kalifornije Arnold Schwarzenegger porukom se obratio ruskom narodu.

Schwarzenegger im je rekao da im mora reći "istinu" o razlozima za rat u Ukrajini, a obratio se i ruskim vojnicima: "Vaši životi, udovi i vaša budućnost žrtvuju se u ime besmislenog rata koji je osudio cijeli svijet."

Glumac je rekao da se njegov otac tijekom Drugog svjetskog rata borio u Bitci za Lenjingrad te da se cijeli život mučio s bolovima i grižnjom savjesti koji su nastupili nakon borbe.

"Nekim se ruskim vojnicima reklo da se idu boriti protiv nacista. Nekima je rečeno da će ih Ukrajinci dočekati kao junake... Ništa od toga nije istina", rekao je Schwarzenegger. "Ruskim vojnicima koji će čuti ovu poruku želim poručiti - znate da je ovo što govorim istina. Vidjeli ste to vlastitim očima. Ne želim da živite poluživot poput moga oca. Ovo nije rat u kojemu branite Rusiju. Ovo nije rat u kojem su se borili vaši djedovi i pradjedovi. Ovo je ilegalni rat."

Schwarzenegger je dodao da ga je uvijek inspirirala snaga Rusa i pozvao je ruski narod da ne vjeruje Kremlju koji tvrdi da se rat u Ukrajini vodi kako bi se iz nje otjeralo naciste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:06