OTIŠAO DOBRI DUH NEW YORKA

ŠEF FBI-JA IZ KULTNE SERIJE 'OBITELJ SOPRANO' UMRO OD RAKA PLUĆA U 73. GODINI 'Nikad se nije žalio da ga nešto boli, borio se do samoga kraja...'

 Screenshot

Američki glumac Frank Pellegrino, koji je od 1999. do 2004. u hit TV seriji 'Obitelj Soprano' igrao šefa FBI-jeva ureda Franka Cubitosa, preminuo je u 73. godini od raka pluća, piše US Weekly.

Pellegrino se osim glumom bavio i ugostiteljstvom - bio je suvlasnik popularnog restorana Rao’s, koji je njegova obitelj utemeljila još 1896. godine u istočnom Harlemu u New Yorku.

Frankovi redoviti gosti i ljubitelji njegove tradicionalne talijanske kuhinje bili su Woody Allen, Tony Bennett i Michael Douglas, reper Jay-Z u restoranu je snimao spot za singl 'D.O.A.', a ugostiteljski objekt poslužio je i kao interijer za neke scene u filmu 'Vuk s Wall Streeta' te seriji 'Zakon i red' u kojoj je svojedobno gostovao i pokojni Pellegrino.

'New York je izgubio dio sebe. Frank je bio dobri duh grada. Ostat će naša najveća legenda. Svi su ga obožavali jer je bio najvelikodušniji i najtopliji čovjek na svijetu. Nedostajat će nam njegova spontana pjesma u restoranu', rekao je glumčev prijatelj i kandidat za njujorškog gradonačelnika Bo Dietl.

A photo posted by Bettie (@bettie) on

Pellegrinu su prošle godine dijagnosticirali rak pluća, ali bez obzira na bolest, redovito je dolazio na posao u Harlem.

'Nijednom se nije požalio da ga nešto boli, da mu je nešto teško napraviti... Borio se do kraja. Naš Frank je bio oličenje hrabrosti i pozitivnoga duha', složili su se prijatelji.

Preminuo je u utorak u bolnici.

Iza sebe je ostavio suprugu Josephine, kćer i sina, koji radi kao voditelj podružnica obiteljskoga restorana u Las Vegasu i Los Angelesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:58