NEZADOVOLJNI FANOVI

Šefica izbora za Miss Universe na meti kritika: ‘Sve je to namješteno, ovaj izbor je takva prijevara‘

Mnogi su se žalili što je Miss SAD-a R‘Bonney Gabriel odnijela pobjedu, smatrajući da je njezin nastup bio ‘neuvjerljiv‘

Miss Universe R‘Bonney Gabriel

 Timothy A. Clary/Afp

Anne Jakrajutatip, šefica kompanije JKN Global Gropu, nova vlasnica izbora za Miss Universe i Miss SAD-a, našla se na meti kritika korisnika interneta koji su uvjereni da je ovogodišnji izbor za Miss Universe namješten.

Izbor se odvijao u američkom gradu New Orleansu, što je mnogima bilo vrlo sumnjivo.

- Miss Universe je takva prijevara. Sve to je namješteno. Mogu nabrojati pet drugih natjecateljica koje su više zaslužile krunu, glasila je samo jedna od kritika u nizu.

Nekolicina korisnika Twittera tvrdila je da se izbor činio nepoštenim jer je nastup pobjednice R‘Bonney Gabriel bio „neuvjerljiv” u usporedbi s drugim natjecateljicama, primjerice Miss Venezuele Amande Dudamel i Miss Dominikanske Republike Andreine Martínez, prve i druge pratilje.

image

Miss SAD-a R‘Bonney Gabriel i Miss Venezuele Amanda Dudamel

Timothy A. Clary/Afp

Optužbe su uslijedile nakon što je JKN Global Group preuzeo organizaciju Miss Universe za 20 milijuna dolara u listopadu prošle godine.

Nakon što je R‘Bonney Gabriel prošle godine okrunjena za Miss SAD-a, nekoliko drugih natjecateljica optužilo je izbor za favoriziranje i namještanje natjecanja u korist konačne pobjednice.

Miss Montane iz SAD-a Heather Lee O‘Keefe tvrdila je u videu na TikToku da je "drama" počela kada je glavni sponzor natjecanja objavio video pobjednice izbora u luksuznom spa centru u vlasništvu sponzora nekoliko sati nakon što je pobijedila. Također je rekla da postoji fotografija kako friziraju pobjednicu.

- Stvarno ne možemo kriviti ovu djevojku i to je stvarno tužno jer je njezina izvedba bila nevjerojatna i vjerojatno je mogla pošteno pobijediti. Problem nije u pobjedi R‘Bonney Gabriel. Problem je u navodnoj korupciji organizacije Miss SAD-a, rekla je u videu na TikToku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:11