DUGOGODIŠNJA BORBA

Seks-simbol 80-ih danas vodi bitku s 4. stadijem raka dojke: ‘Lobiram da vlada legalizira medicinski kanabis‘

‘Nastojim se fokusirati na pozitivne stvari‘ - kaže slavna glumica i pjevačica

Olivia Newton-John i kći Chloe Lattanzi

 Beck, Nari/Backgrid Australia/Profimedia

Slavna glumica i pjevačica Olivia Newton-John tijekom 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća slovila je za veliki seks-simbol. Proslavila se u filmu 'Briljantin', a snimila je i najseksi pjesmu svih vremena - 'Physical' 1981. godine.

Danas ima 73 godine i vodi bitku s karcinomom dojke, koji je trenutno u četvrtom stadiju. Prvi joj je put dijagnosticiran 1992., a vratio se 2013. i 2017. godine. Ipak, i dalje se trudi biti pozitivna, bez obzira na sve kroz što prolazi.

"Nastojim se fokusirati na pozitivne stvari, bez obzira na izazove kroz koje prolazim. Pozitivno razmišljanje je jako važno za zdrav i sretan život", rekla je Olivia u nedavnom intervjuu.

image

Olivia Newton-John u mladosti

Julien‘s Auctions/Ferrari/Profimedia

Njezin suprug John Easterling uzgaja medicinski kanabis za svoju suprugu na njihovom ranču u SAD-u kako bi joj pomogao "ublažiti simptome raka".

"Medicinski kanabis je nešto što bi trebalo biti dostupno svima koji prolaze kroz kroničnu bolest ili bol", smatra Olivia, koja već godinama nastoji lobirati kod australske vlade da odobri korištenje medicinskog kanabisa za pacijente koji vode bitku s rakom. Također je pokrenula i zakladu "Olivia Newton-John" kojoj je cilj pomoći osobama oboljelima od raka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2023 06:20