DRAMATIČNE SCENE

Seksi glumac iz ‘Bridgertona‘: ‘Najteže mi je bilo suptilno pomicati obrvu ili jesti grašak‘

Šuška se da bi glumac Regé-Jean Page za kojim su žene poludjele mogao biti novi James Bond, a ispričao je kako se snalazi pred kamerama
 Liam Daniel/netflix

Serija "Bridgerton" poharala je Netflix – ova je dvorska romansa brojnima postala "guilty pleasure", pa je već danima na listi najgledanijih programa u Hrvatskoj.

Glumac Regé-Jean Page, koji glumi najpoželjnijeg neženju, vojvodu Simona Basseta, a za kojeg se šuškalo da će biti i novi James Bond, dao je intervju Netflix Queueu u kojem je ispričao što mu je bilo najteže na snimanju ove hit serije.

- Najteže su mi zapravo bile scene koje su se snimale za stolom. One u kojima moraš pokazati određenu reakciju, ali ne možeš to učiniti na neki dramatičan način, primjerice plakanjem, nego suptilno, načinom na koji pomičeš obrvu ili jedeš grašak - rekao je glumac.

U intervjuu se prisjetio i scene u kojoj Simon prvi puta večera s familijom Bridgerton.

image
Liam Daniel/netflix

- Doista nije htio biti tamo, ali to se po njemu ne može reći. Sve je puno djece, koja su sretna i igraju se, te su prihvaćena. Imaju toplu obitelj punu ljubavi kakvu Simon nikada nije imao - rekao je glumac Page, pa nastavio:

- A to nije eksplicitno spomenuto u scenariju. Nitko to neće izgovoriti. No to je najvažnija stvar za njega u toj sceni. Dolazak u tu kuću je za njega najizazovniji, ali i najsvečaniji trenutak - smatra.

Inače, ova serija je nastala prema nizu romana autorice Julije Quinn, a Vulture ih je proučio pa pokušao predvidjeti što bi se, obzirom na knjige, moglo dogoditi u nadolazećoj drugoj sezoni serije. Nagađaju da bi Daphne i njezin vojvoda mogli pasti u drugi plan. Iako je njihova ljubav bila temelj na kojem se gradila radnja cijele serije, u knjigama se oni pojavljuju tek s vremena na vrijeme. No, s druge strane, malo je vjerojatno da će producenti serije zanemariti likove koji su se nametnuli kao glavni i pokazali sjajnima za gradnju radnje.

image
Netflix/screenshot

Putovanja bi mogla značajno promijeniti Colina Bridgertona, čiji je lik na ekranu prilično sličan onome u knjigama. Obojica su šarmantna i nadaju se da će ih ljudi početi shvaćati malo ozbiljnije, a koriste putovanja za popunjavanje praznine u životu.

Doduše, Collin iz knjige nema interesa za ženidbu, pa putovanja koristi kao bijeg. Cijela epizoda u kojoj mu Marina slama srce se ne pojavljuje u knjizi. No, Collin se u pisanoj priči u jednome trenutku ipak zaljubi, i to u jednu svoju staru prijateljicu.

image
Netflix/screenshot

Marinina će priča postati još tragičnija. Ona se u novelama pojavljuje u petoj knjizi, a njoj se piše iz perspektive Phillipa Cranea, koji ju je oženio osam godine prije no što počinje radnja, i to nakon što je njegov brat George, Marinin zaručnik, poginuo u bitci. Marina počinje patiti od depresije i pokušava se utopiti. Phillip ju spašava, no ona umire od ozljeda. Marina je u seriji loše, no nije počinila ovaj koban korak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:42