OPSESIVNI ŽENSKAR

Seksom opsjednuti vremešni mogul zbog žena je mijenjao oporuku i trošio milijune: Tražio unuka da mu dogovara spojeve

Sumner Redstone svoje je pratilje obasipao milijunima dolara, mogućnostima za dobivanje dionica, ali i ponudama za posao

Sumner Redstone

 Barry Talesnick/Zuma Press/Profimedia/Barry Talesnick/zuma Press/profimedia

Nova knjiga o borbi za moć za kontrolu nad medijskim konglomeratom Paramount otkriva brojne šokantne detalje o seksom opsjednutom mogulu Sumneru Redstoneu i njegovoj neumornoj potjeri za ženama. Knjiga "Unscripted: The Epic Battle for a Media Empire", novinara New York Timesa Jamesa B. Stewarta i Rachel Abrams, otkriva kako je pokojni ‘napaljeni‘ milijarder čak nagovarao vlastitog unuka da ga upoznaje sa ženama, a svoje je pratilje obasipao milijunima dolara, mogućnostima za dobivanje dionica, ali i ponudama za posao u svom poslovnom carstvu.

Između ostalog, knjiga opisuje kako su se dvije Redstoneove djevojke, Manuela Herzer i Sydney Holland, navodno preselile u sve osiromašeniju mogulovu vilu u Beverly Parku i preuzele odluke o njegovu životu, kao i brigu o zdravlju. U knjizi se navodi da je Holland čak promijenila njegovu oporuku u korist njih dvije, a uz to su obitelji zabranile pristup do Redstonea, "i prijetile da će ga napustiti i ostaviti ga da umre sam ako odbije njihove zahtjeve."

Autori opisuju kako su njih dvije navodno izvukle više od 150 milijuna dolara s Redstoneovih bankovnih računa i dionica, a mogle su preuzeti kontrolu i nad njegovim carstvom da se nisu žestoko posvađale, ali i da se mogulova kći Shari Redstone nije uspješno s njima uhvatila u koštac.

image

Sumner Redstone

Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Mediapunch/backgrid/backgrid Usa/profimedia

U knjizi, koja je objavljena u srijedu, također se tvrdi da je Redstone predsjednika Baracka Obamu nazivao pogrdnom rječju za crnca i da je toliko mrzio predsjednika Donalda Trumpa da je njegovo računalo imalo tipku koja kaže "J..i se" kad god bi netko spomenuo bivšeg šefa države.

Bivši vojni časnik Redstone postao je 1987. jedan od najmoćnijih medijskih mogula u SAD-u, nakon nasilnog preuzimanja Viacoma, prethodnika kabelskih mreža MTV i Nickelodeon, vrijednog 3,4 milijarde dolara. Kontrolirao je Viacom i CBS gotovo do svoje smrti 2020., kad mu je bilo 97 godina.

Jedno od njegovih najneobičnijih udvaranja bilo je s 26-godišnjom Malijom Andelin, koja je 2008. radila kao stjuardesa u privatnom zrakoplovu CBS-a, kada ju je Redstone navodno upitao: "Čujem da žene vole da ih se udara... Voliš li da te udaraju?". Prema knjizi, kasnije je nasrnuo na nju u svojoj limuzini i pokušao joj zavući ruku pod košulju, a također joj je ostavio bizarnu govornu poruku s temom iz filma "Nemoguća misija" govoreći: "Neki kažu da sam stvorio ‘Nemoguću misiju‘, a neki kažu da je ova misija nemoguća... Ali ja sam ovu misiju omogućio". Redstone joj je rekao da ne mora raditi na CBS-ovom privatnom zrakoplovu i da umjesto toga može biti njegova pratilja na večerama, holivudskim premijerama, gala događanjima i uživati u brojnim pogodnostima, dajući joj za to milijune dolara.

"Andelin je imala osjećaj da je više želio da njegovi prijatelji, poput Boba Evansa i Larryja Kinga, misle da on spava s atraktivnim mladim ženama", stoji u knjizi, a Andelin je također priznala kako je Redstonea smatrala "prostim i grubim". U knjizi opisuje večeru u restoranu na Beverly Hillsu tijekom koje se "Sumner žalio kako ga je redatelj Steven Spielberg tjerao da bude bolji prema Baracku Obami. "Obama je crnčuga", vikao bi Sumner, zbog čega je Andelin bila prestravljena.

U međuvremenu, Redstone je nastavio sa ženskarenjem, inzistirajući na tome da ga njegov unuk Brandon Korff upoznaje sa ženama, uključujući i Korffove djevojke. Mogul je, tvrdi se u knjizi, ponekad unuka nazivao u 3 ili 4 ujutro. Korff, sin Redstoneove kćeri Shari, surađivao je s autorima knjige, kao i njegova majka "tijekom provjere činjenica".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:38