RAMBO AMADEUS

‘Seksualno uznemiravanje? Gospođicu sam neplanirano pipnuo, pljesnuo po dupetu ili štipnuo. Nije se bunila...‘

Dakle pljesnuo sam je, pipnuo ili štipnuo u trajanju od jedne sekunde, priznaje Rambo u podužem statusu na Facebooku kojeg je naslovio s ‘Mea Maxima Culpa‘

Rambo Amadeus i Lejla Kašić

 Cropix/Screenshot

Nakon dva dana šutnje danas se na društvenim mrežama, povodom optužbi producentice Lejle Kašić koja tvrdi kako ju je on seksualno napastovao, napokon oglasio Rambo Amadeus. U podužem šokantnom ‘postu‘ glazbenik nevoljko priznaje da se možda neprimjereno ponašao prema ženi, no tvrdi da to nema veze sa seksualnim uznemiravanjem. Umjesto isprike, izražava sumnju u zdrav razum i ponašanje producentice - zbog čije je optužbe UNICEF do daljnjega suspendirao suradnju s njim kao njihovim ambasadorom dobre volje - te piše kako smatra da ona ima ‘dijagnozu‘ i poručuje joj da ode na liječenje.

- Dotičnu gospođicu sam - dok smo se približavali kući socijalno ugrožene porodice, sasvim neplanirano pipnuo ili pljesnuo po dupetu ili pak štipnuo, pojma nemam sad. To nema nikakve veze sa seksom, barem ne s moje strane... Nije to nitko vidio, nije se ni ona bunila, mogao bih da negiram, ali mrzi me da foliram. Nisam taj lik. Dakle pljesnuo sam je, pipnuo ili štipnuo (stvar forenzičke interpretacije) u trajanju od jedne sekunde - priznaje Rambo u podužem statusu na svom Facebooku kojeg je naslovio s ‘Mea Maxima Culpa‘, a napisao ga je, kaže, ‘povodom nesretnog, nemilog i neprijatnog događaja u finalu snimanja epizode serijala ‘Dnevnica‘, kao i medijske halabuke koja ga prati nakon optužbi Lejle Kašić.

Rambo Amadeus potom priznaje da je cijelog tog dana, dok je snimao emisiju ‘Dnevnica‘, bio ‘nadrndan i sarkastičan‘ zbog činjenice da je tako brzopleto upao u nešto što nikakve veze nema s njegovim senzibilitetom i uvjerenjima. Protivio se, ističe, da se javno snima obitelj kojoj se u emisiji pomaže i tako stigmatizira te ljude.

image

Rambov nedavni nastup u Tvornici

Ivana Nobilo/Cropix

- To mi je djelovalo užasno surovo, nisam mogao da pojmim da je to nekome ‘cool‘ i da misli da time čini dobro djelo. Emisije sam čekirao površno, nisam ni primijetio da se porodica kojoj se pomaže izlaže medijima. Protivio sam se glasno pred snimateljskom ekipom, ali pošto se čitava lokalna zajednica već radovala da učestvujem u toj dobrotvornoj akciji. Stavljen sam pred svršen čin. Nije mi preostalo drugo nego da pizdim. Na primjer zbog njenog permanentnog ispravljanja svake moje rečenice u vezi bilo čega. To je trebalo izdržati. Zatim zbog bestidnog koketiranja, prenemaganja, koje mi je išlo na živce čitav dan. Zbog lažnog moraliziranja i insistiranja na tome kako je taj rad ne znam koliko human, a zapravo se socijalno ugroženi izlažu medijima zarad njene lične promocije. Zbog činjenice da je generalni sponzor emisije firma koja ima kladionice, a znamo da je to trenutno najveći problem i najbrži put ka siromaštvu protiv kog se ovaj serijal, kao, bori - nabraja Rambo Amadeus, koji potom priznaje kako je Lejlu Kešić dodirnuo za stražnjicu ne bi li joj ukazao da ga je stavila u ponižavajući položaj.

Glazbenik nadalje tvrdi kako ona na to nije reagirala, ističe kako je tijekom snimanja emisije zadržala ‘punu prisebnost i hladnokrvnost‘, a neslaganje s njegovim činom iskazala je, veli, naknadno.

- Nakon snimanja, na samom rastanku, krenula je da demonstrira nekakvu pozorišnu ljutnju i tražila da se izvinem. Nakon što nije dobila zadovoljavajuću ispriku, krenula je u histerični napad, toliko jak da sam joj rekao da je ‘ludača‘ i da treba da se liječi. To zaista iskreno mislim i sad - napisao je Rambo Amadeus na Facebooku, a potom - nevjerojatno - naglasio kako je njemu svaki oblik nasilja neprihvatljiv.

- Meni je svaki oblik nasilja prema bilo kome, a naročito prema djeci i ženama neprihvatljiv i gnusan. Ali ovdje zaista ne osjećam da sam bio nasilan nego da sam branio vlastiti integritet. Muškarac na njenom mjestu bi prošao gore - kaže glazbenik koji je, nastavlja, svjestan da će ga mediji sahraniti zbog toga što je napravio.

- Znam da će me sada medijski sahraniti što nisam prihvatio dominantno društveno licemjerstvo i javno se izvinuo. Ne mogu. Ogavno mi je da se ispričavam osobi za koju mislim da je manipulativna, devijantna i zla. Naravno da mi je žao što sam izgubio živce i dodirnuo nešto što se ne dodiruje bez dozvole. Naravno da mi je žao što sam izgubio živce i derao se. Nije bilo u redu. Mea maxima culpa. Ispričavam se svima onima koji su od mene očekivali kvalitetnije ponašanje pod pritiskom. Nadam se da je ova naizgled tehnikalija u ispričavanju jasna - smatra Rambo Amadeus koji kaže kako je o svemu sam obavijestio UNICEF:

- UNICEF sam odmah sljedeće jutro, blagovremeno i samoinicijativno, usmeno i pismeno obavijestio da zamrzavamo naš aranžman dok se slučaj ne rasvijetli. Oni su odreagirali točno onako kao što valjda moraju. Debilna cancel kultura koja pojačava današnju psihologiju stada neće me natjerati da se sada plašim od propasti mog ugleda. Boli me patka za javni ugled u kom je javna sfera potpuno degradirana. Krenuli ste haiku, izvol‘te. Mogu da se izvinem mladoj novinarki, iskreno i duboko, ali samo uz opasku da vjerujem da ima dijagnozu i da po mom laičkom mišljenju treba da se liječi. Možda i ja treba da se liječim, ko to zna, nije isključeno. Ako sam uradio nešto protuzakonito, platit ću globu, ili idem u zatvor, ako ne budem imao dovoljno para. Sudeći prema teškim kriminalcima koji kod nas žive po gajbama s nanogicom, a provode se po mondenskim izletištima vikendom, za vatanje za dupe u trajanju od jedne sekunde ne vjerujem da mogu da prođem gore od toga. Jedino nad čim trenutno imam moć je da ne dozvolim emitiranje dijelova emisije u kojima sam ja. A ono što ste snimali tajno kačite po društvenim mrežama. Čim odrobijam svoje, počinje škola jedrenja - završava svoj Facebook status glazbenik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2024 17:09