U ČAST KRALJICI

Sendviči i medvjedići za kraljicu Elizabetu stvaraju probleme šefovima kraljevskog Parka: ‘Molimo vas, prestanite‘

Kraljica je snimila simpatični skeč s animiranim plišanim medvjedićem Paddingtonom povodom njenog platinastog jubileja u lipnju

Medvjedić Paddington

 Zumapress.com/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Šefovi kraljevskog Zelenog Parka zamolili su ožalošćene kraljičinom smrti da više ne ostavljaju Paddington medvjediće i sendviče od marmelade, već da umjesto toga polažu nezamotano cvijeće.

image

Cvijeće u Zelenom Parku

Zumapress.com/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Naime, kraljica Elizabeta II. snimila je simpatični skeč s animiranim plišanim medvjedićem Paddingtonom povodom njena platinastog jubileja u lipnju. Dvominutni video prikazuje medvjedića i kraljicu kako piju čaj u Buckinghamskoj palači dok počinje proslava jubileja. Medvjedić prkosi kraljevskom bontonu pijući izravno iz čajnika, drobeći kolač i vadeći sendvič s marmeladom iz šešira.

Kraljica je iskoristila priliku da pokaže svoj smisao za humor izvadivši iz svoje torbe sendvič koji čuva ‘za kasnije‘.

Na Twitteru je na računu Paddington medvjedića napisano: ‘Hvala, na svemu‘, aludirajući na njegove oproštajne riječi u videu.

Međutim, sendviči ostavljeni u Kraljevskom Parku počeli su pljesniviti. Šefovi Parka zamolili su ožalošćene da stoga radije ostavljaju cvijeće.

- Nažalost, nikakvi darovi i artefakti neće biti prihvaćeni i javnost će biti zamoljena da ih ne donose u parkove. Ne treba donositi predmete koji nisu cvijeće, poput plišanih medvjedića ili balona, stoji u priopćenju na internetskoj stranici kraljevskog Parka.

image

Medvjedić Paddington

Zumapress.com/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Kraljevski vrtlari imali su ogroman zadatak uklanjanja plastične folije s cvijeća, a javnost se također uključila kako bi im pomogla.

Na internetskoj stranici Kraljevskog Parka stoji da bi se omoti s cvijeća trebali ukloniti prije nego što se ostave, kako bi se produžilo njihovo trajanje te kako bi se pomoglo s kompostiranjem, koje će započeti nakon kraljičina sprovoda u ponedjeljak, 19. rujna.

Procjenjuju da će se poklonjeno cvijeće početi odnositi između 7i 14 dana nakon sprovoda.

Kompostirani materijal koristit će se za grmlje i projekte uređenja krajobraza diljem kraljevskih parkova. Kraljevske karte i naljepnice bit će prihvaćene, ali će se povremeno premještati za pohranu izvan lokacije, a upaljene svijeće će se gasiti i uklanjati.

Cvijeće ostavljeno ispred Buckinghamske palače bit će premješteno u Green Park na kraju svakog dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 04:14