KRAJ IŠČEKIVANJA

Serija ‘Black Mirror‘ se vraća, a autor najavljuje ludu vožnju: ‘Sve sam okrenuo naglavce‘

Na Netflix stiže u lipnju. Prema prvom teaseru, u 6. sezoni koju su svi čekali četiri godine, zvjezdanu ekipu predvodi Salma Hayek

 Miley Cyrus, Black Mirror, 5. sezona

 Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

Ono što su milijuni fanova dugo željeli uskoro se ostvaruje - Netflix je potvrdio da stiže nova, šesta sezona serije ‘Black Mirror‘. Antologijski britanski projekt počinje se prikazivati u lipnju. ‘Black Mirror‘, koji je od 2011. do 2014. bio pod kapom Channela 4, a 2016. ga oživio Netflix, spoj je raznih varijanti spekulativne fikcije - znanstvene fantastike, fanzije, horora, ali i trilera i drame, silno inovativan i šokantan. Autori i glumci dobili su gotovo stotinu različitih nagrada širom svijeta, među ostalim i sedam Emmyja.

U napetom prvom teaseru koji je jako podigao očekivanja gledatelja (a u prvih 10 sati od objave bilo ih je gotovo milijun), kojima je bilo dosta četverogodišnje pauze, pojavljuju se mnoga poznata lica. Ekipu predvode Salma Hayek i Aaron Paul, a tu su i Josh Hartnett, Michael Cera, Rory Culkin i Zazie Beetz...

image

Salma Hayek u seriji Black Mirror, 6. sezona

Netflix

Autor serije Charlie Brooker obećao je da će ovo biti "najmanje predvidljiva" sezona do sada, te da će dodatno rastegnuti okvire prijašnjeg formata.

- Uvijek sam smatrao da ‘Black Mirror‘ treba predstavljati priče koje su potpuno različite jedna od druge i nastavljati iznenađivati ljude, a i mene samoga. U čemu je inače poanta? To je serija koju je teško definirati i koja se stalno mijenja - objasnio je autor i dodao - To je dijelom izazov, a dijelom nastojanje da stvari ostanu svježe za mene kao autora i za gledatelje. Ovu sezonu sam započeo namjerno okrećući sve naglavce neke od vlastitih temeljnih pretpostavki o tome što bi trebalo raditi. Zato ćemo u ovoj sezoni uz neke poznate stvari imati i nove elemente. Za neke od njih sam govorio da ih nikad i ni pod koju cijenu neću koristiti, ali sam se predomislio. Gledatelji se ipak ne trebaju bojati, to je i dalje "Black Mirror", ali s više promjena i raznolikije no ikad.

Inače, da se nešto dobro događa fanovi su shvatili kada se, u utorak 25. travnja, aktivirao profil ‘Black Mirrora‘ na Twitteru, nakon četiri godine tišine i to s pitanjem: "Što smo propustili"?

Nakon kriptičnih reakcija Charlieja Bookera te samog Netflixa na aktivaciju profila, jedan je fan napisao: "Prestanite se igrati s našim emocijama, Black Mirror!", dok je drugi pitao kada može očekivati novu sezonu.

image

Black Mirror, sezona 3., 2016. godine

The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia/The Hollywood Archive/hollywood Archive/profimedia

Peta sezona serije sastojala se od samo tri epizode koje su trajale više od sata. U jednoj od njih zvijezda je bila Miley Cyrus koja je glumila razočaranu rock-zvijezdu. Produkcija je stala 2020. godine kada su Booker i koscenaristica Annabel Jones otišli su iz produkcijske kuće House of Tomorrow. Endemol Shine Group, njihova krovna tvrtka prodala je prava na ‘Black Mirror‘ kompaniji Banijay Groupu u ljeto 2020 godine. Netflix je, nakon pregovora s Banijay Groupom uspio dobiti licencu, a poprilično tiho prošle su godine najavili kako rade na angažiranju glumačke ekipe i redatelja.

Iako se ne zna previše o novoj sezoni, američki i britanski mediji pozivaju se na izvore bliske produkciji i tvrde da će imati najmanje pet, a možda i više epizoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:55