NEOBIČAN SLUČAJ

Serijska žrtva ili serijski lažov? Dječja filmska zvijezda 80-ih: ‘Manson je i mene zlostavljao‘

Nakon Michaela Jacksona i Charlieja Sheena, sada i osramoćenog rockera optužuje za maltretiranje
Corey Feldman
 Ryan Miller/Shutterstock Editorial/Profimedia

Novi #MeToo val, koji posljednjih tjedana trese američku celebrity scenu, tijekom vikenda dodatno je zakomplicirao novi istup Coreyja Feldmana, dječje filmske zvijezde osamdesetih, koji je najpoznatiji po ulogama u "Gooniesima", "Stand by Me", "Lost Boys" i "Gremlinima".

Osim što je dosad za zlostavljanje i seksualno uznemiravanje optužio i Charlieja Sheena pa Michaela Jacksona, sada to tvrdi i za Marilyna Mansona. Zanimljivo je što ni u jednom od svojih istupa nije govorio da je on žrtva (Jacksona je poslije čak i gorljivo branio), a na temelju njih nikada nije podignuta nijedna optužnica.

Na društvenim mrežama stoga su loše reagirali i na novi Feldmanov istup, pa ga već posprdno nazivaju serijskom žrtvom. Problematični glumac tako je za jedne i dalje prokazivač pedofila, a za druge samo ocvala zvijezda koja očajnički želi pozornost i, zapravo, samo šteti #MeToo pokretu.

I njega su optuživali

Uz visokoprofilne zvijezde, Feldman je za zlostavljanje optužio i vlasnika jednog kluba u Hollywoodu i agenta, ali i taj je slučaj završio neriješen. U međuvremenu je, da stvar bude gora, morao odstupiti iz odbora za zlostavljanje SAG-AFTRA nakon što ga je osam žena optužilo da je i sam zlostavljač.

Kad je istraga prekinuta zbog nedostatka dokaza, Feldman je tvrdio da je riječ o uroti protiv njega zbog borbe protiv pedofilije.

image
Feldman je Mansona optužio preko Instagrama i podijelio zajedničku fotografiju koja navodno datira iz 1998. kad su se upoznali preko frontmena Smashing Pumpkins
Instagram Corey Feldman

Najnovija kontroverza puknula je na Instagramu nakon što su rokera Mansona za iživljavanje, mučenje, izgladnjivanje i silovanje prvo optužile njegova bivša zaručnica, glumica Evan Rachel Wood, i još neke djevojke, a onda se javio i Feldman, koji je u medijima nedavno tražio da se prikupi novac za dokumentarni film u kojem bi otrkio sve detalje o tome kako su ga zlostavljali Sheen i Jackson.

"Htio me pretvoriti u svoju igračku i tjerao me da zajedno šmrčemo kokain", napisao je, između ostalog, Feldman, i dodao da ga je Manson ljubio, grlio i maltretirao tijekom života. Prema njegovu svjedočenju, sve je počelo 1998., kada je Manson promovirao jedan od svojih najuspješnijih albuma, "Mechanical Animals".

S rokerom ga je, navodno, upoznao Billy Corgan iz Smashing Pumpkinsa, a Manson mu se povjerio da je cijeli svoj imidž bazirao na Feldmanu, kojeg je smatrao uzorom.

Lista bizarnih optužbi se nastavila: ljubio ga je u javnosti, tjerao da prekine svoju apstinenciju od narkotika i alkohola te ga opsesivno nazivao i tražio da se druže.

Dosad nije eksplicitno opisao je li bilo ozbiljnijeg seksualnog napada, a Manson nije komentirao njegov istup. Uostalom, trenutno ima ozbiljnijih problema s obzirom na to da mu je suradnju otakazala diskografska kuća Loma Vista, a otkaz je dobio i iz dvije televizijske serije u kojima glumi.

Počeo glumiti s 3 godine

Feldman je jedna od neobičnijih pojava u Hollywoodu. Rođen je 1971. godine, otac mu je glazbenik Bob Feldman, a majka Sheila konobarica. Već s tri godine glumio je u provj reklami, za McDonalds, a dosad je glumio u njih još stotinu i najmanje 50 televizijskih serija, uključujući i "Kafić uzdravlje".

Bio je dio nove glumačke plejade osamdesetih, uz tragično preminulog Coreyja Haima, Rivera Phoenixa, Willa Wheatona i Jerryja O'Connella.

Već je krajem tog desetljeća javno priznao da se bori s ovisnošću o narkoticima, a bavio se i glazbom te različitim umjetničkim projektima.

U jednom trenutku nestao je s radara, a prije tri godine, u jeku slučaja Weinstein, na platformi crowdfunding Indiegogo pokrenuo je kampanju za svoj film u kojem je obećao razotkriti pedofilsku hobotnicu koja vlada Hollywoodom. U knjizi je, pak, detaljno opisao svoj život s Michaelom Jacksonom, s kojim je bio bliski prijatelj.

image
Feldman je nakon smrti dobrog prijatelja Coreya Haima (zajedno na slici) optužio Sheena da ga je silovao kad mu je bilo samo 13 godina. Pritom je istaknuo da njega osobno nikad nije napao
Mediapunch/Backgrid/Backgrid USA/Profimedia

Iako je na kraju priznao da ga Jackson izravno nije nikada zlostavljao, napomenuo je da je iz tog odnosa izašao trajno oštećene psihe. U svojim je medijskim istupima Jacksona poslije žestoko branio.

A onda je u ožujku prošle godine u vlastitom dokumentarcu "The rape of two Coreys", priči o njemu i Coreyju Haimu, optužio glumca Charlieja Sheena da je opetovano silovao Haima kada je imao samo 13 godina.

Ponovno je ispalo da njega direktno nije.

Inače Hollywood trese još jedan bizarni skandal u kojem niz žena optužuje glumca Armieja Hammera da ih je ni više ni manje htio- pojesti. Iako je priča o njegovom kanibalizmu počela kao trač, optužbe su sad toliko ozbiljne da i njega napuštaju poslovni partneri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 03:04