HOLIVUDSKI MOĆNIK

Serijski silovatelj Weinstein propada u zatvoru: ‘Gotovo je slijep, ostao je i bez četiri zuba‘

Zloglasni filmski producent protivi se premještaju u L.A. Prvo mora obaviti hitne stomatološke i očne zahvate, tvrdi njegov odvjetnik
Harvey Weinstein 
 John Angelillo/Upi/Profimedia

Osramoćeni filmski producent Harvey Weinstein, koji u kazneno-popravnom centru Wende služi 23-godišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja, ima ozbiljnih zdravstvenih problema. Nakon što se zbog nove optužnice za seksualne zločine putem videoveze na sudu okruga Erie u New Yorku pokušao izboriti protiv izručenja u zatvor u Los Angelesu, njegovi odvjetnici izrazili su zabrinutost tvrdeći kako Weinsteinu "iza rešetaka propada vid, a već je izgubio i nekoliko zuba".

- Moj klijent protivi se premještaju u L.A. Prvo mora obaviti hitne stomatološke i očne zahvate. Gotovo je slijep i potrebna mu je operacija očiju. Osim toga, već ima zakazane i zubarske preglede. Dosad je ostao bez četiri zuba - rekao je njegov odvjetnik Norman Effman.

Sudac Kenneth Case odobrio je Weinsteinovu timu rok od tjedan dana da podnesu zahtjev za osporavanje izručenja, a konačna odluka o sudbini 69-godišnjeg seksualnog predatora bit će donesena 30. travnja, prenosi The Mirror.

Weinstein, koji se više puta žalio na osuđujuću presudu za silovanje, suočen je s 11 kaznenih prijava na Višem sudu okruga Los Angeles. Za zlodjela ga je optužilo pet različitih žena. Ako bude osuđen za sve seksualne prijestupe koje je navodno počinio između 2004. i 2013. godine, mogao bi dobiti zatvorsku kaznu u trajanju do 140 godina.

Njegovo izručenje u Los Angeles već je dvaput odgođeno zbog pandemije koronavirusa.

- On je nevin. Bio je lišen poštenog suđenja. Sve te neutemeljene, nepotkrijepljene i nepouzdane optužbe nastale su tijekom histerije pokreta #MeToo i uvjereni smo da će gospodin Weinstein biti oslobođen jer nema vjerodostojnih dokaza protiv njega - kaže njegov odvjetnik Mark Werksman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2022 15:40