EKSPLOZIVNA KNJIGA

Sestra holivudske dive optužuje glumačkog veterana: ‘Izgledala je užasno, shvatila sam što se dogodilo‘

‘Natalie mi je tek nekoliko godina kasnije sve priznala. Rekla je da je bila dovedena u apartman Kirka Douglasa koji ju je povrijedio‘

Natalie Wood

 Columbia Picturres/Frankovich/Collection ChristopheL via AFP

Lana Wood, sestra pokojne holivudske zvijezde Natalie Wood, 9. studenoga objavljuje memoare "Little Sister" u kojima, između ostaloga, Kirka Douglasa optužuje za seksualno uznemiravanje. Kako tvrdi u knjizi, glumački veteran napastovao je njezinu sestru u ljeto 1955. godine, dok je ona, još kao tinejdžerica, snimala film "The Searchers".

Wood piše kako je sastanak holivudskih zvijezda u slavnom hotelu Chateau Marmont organizirala njezina majka Maria Zakharenko, koja se nadala da bi Douglas, koji je tad imao 30 godina, mogao pomoći mladoj glumici oko njezine karijere.

image

Natalie Wood

Columbia Picturres/Frankovich/Collection ChristopheL via AFP

- Kad se nakon dugo vremena napokon vratila u auto, izgledala je užasno. Bila je sva raščupana i jako uzrujana... Mama i ona nešto su šaputale, no nisam ih mogla čuti niti razabrati što govore. Shvatila sam da se mojoj sestri dogodilo nešto loše, ali očito sam u dobi od osam godina bila premlada da bi se meni o tome išta reklo - iznosi Lana u memoarima, a prenosi BBC.

Nadalje tvrdi kako su njezina majka i sestra odlučile šutjeti o incidentu jer su bile uvjerene da bi javne optužbe na račun Kirka Douglasa uništile Natalienu karijeru.

- Sestra mi je tek nekoliko godina kasnije priznala što joj se dogodilo. Rekla je da je bila dovedena u apartman gospodina Douglasa koji ju je ondje povrijedio - napisala je Lana.

image

Kirk Douglas

Archives du 7eme Art/Photo12 via AFP

Kirk Douglas preminuo je u veljači 2020. u dobi od 103 godine, a Natalie Wood umrla je pod misterioznim okolnostima u studenome 1981. Utopila se tijekom izleta brodom na otok Santa Catalina u Kaliforniji. Sestra Lana vjeruje kako je za glumičinu smrt kriv njezin tadašnji suprug, također glumac Robert Wagner.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:37