ONA ODBACUJE KRIVNJU

Shakira bi zbog utaje poreza mogla na optuženičku klupu, prijeti joj i zatvorska kazna

Državno odvjetništvo u Barceloni optužuje ju za neplaćanje ukupno 14, 5 milijuna eura poreza u Španjolskoj između 2012. i 2014.
Shakira
 Target/Backgrid Usa/Profimedia

Kolumbijska pop zvijezda Shakira mogla bi se naći na optuženičkoj klupi nakon što je španjolski sudac ocijenio da vidi "dovoljno indicija" za suđenje planetarno popularnoj pjevačici zbog porezne prijevare, objavili su u četvrtak mediji.

Državno odvjetništvo u Barceloni optužuje 44-godišnju glazbenicu za neplaćanje ukupno 14, 5 milijuna eura poreza u Španjolskoj između 2012. i 2014.

Pjevačica, poznata po hitovima poput "Waka Waka" i "Hips Don't Lie", odbacuje krivnju.

Ako se ne postigne izvansudska nagodba, Shakira bi mogla završiti na optuženičkoj klupi i u zatvoru, piše u četvrtak list La Vanguardia.

Pozadina spora je pitanje gdje je Shakira bila dužna platiti porez u navedenom razdoblju. Državno odvjetništvo tvrdi da je pjevačica živjela u Španjolskoj više od 183 dana, svake od tri sporne godine, zbog čega smatra da je trebala platiti porez na svoj ukupni prihod u Španjolskoj.

Shakira pak ističe da je od 2012. do 2014. bila porezni obveznik Bahama, a ne Španjolske, i da je samo povremeno putovala u Španjolsku.

Shakira je deset godina u vezi s nogometašem Barcelone Gerardom Piqueom i imaju dvoje djece. Pjevačica tvrdi da je službeno u Španjolskoj živjela od 2015.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 16:43