SLUČAJ NA SUDU

SHAKIRA OPTUŽENA ZA UTAJU POREZA Pjevačica nije platila čak 14,5 milijuna eura poreza na dobit, ona tvrdi da u to vrijeme nije ni živjela u zemlji

 
Shakira
 Neja Markičević / CROPIX

Kolumbijska pjevačica Shakira pojavila se na sudu u Španjolskoj u četvrtak kako bi odgovarala na optužbe za utaju poreza, a tužitelji kažu kako pjevačica nije platila 14,5 milijuna eura poreza na dobit, a što je zaradila između 2012. i 2014. godine.

Shakira je pristigla na sud Esplugues de Llobregat u blizini Barcelone ulaskom na stražnji ulaz, čime je zaobišla mnogobrojne medije na glavnom ulazu.

Tužitelji su podnijeli optužbe prošlog prosinca za vrijeme kada je Shakira živjela u Kataloniji, no predstavnik pjevačice je rekao kako ona nije živjela u Španjolskoj sve do 2015. godine te da je podmirila sve svoje porezne obveze.

Colombian singer Shakira Mebarak arrives in court to testify for tax fraud in Esplugues de Llobregat in the outskirts of Barcelona, Spain June 6, 2019. REUTERS/Albert Gea
Albert Gea / REUTERS
Shakira dolazi na sud u Barceloni

Shakira (42) je u braku s braničem nogometnom kluba Barcelona Gerardom Piqueom od 2011. godine, a zajedno imaju dvoje djece.

Shakira je također bila na sudu u svibnju gdje je bila tužena za plagijat pjesme "La Bicicleta", no sud je odbacio tužbu nakon što je utvrđeno da nije bilo plagiranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:50