EMOTIVAN GOVOR

Sharon Stone: ‘Upravo sam izgubila pola svoga novca. Ovo su teška vremena, brat mi je umro, a borim se i s rakom‘

Stone je opisala svoje zdravstvene probleme, a iako je tema bila teška, uspjela se i našaliti na vlastiti račun

Sharon Stone

 Monica Schipper/Getty Images/Profimedia/Monica Schipper/getty Images/profimedia

Holivudska glumica Sharon Stone dobila je nagradu za hrabrost na događaju Ženskog fonda za istraživanje raka. U svom emotivnom govoru osvrnula se na svoju dijagnozu te borbu koju trenutno vodi s rakom dojke.

Predsjedateljica događaja Jamie Tisch uručila je glumici nagradu istaknuvši koliko je nadahnula ostale svojom snagom.

- Ono što te čini sjajnom zvijezdom nije samo tvoj talent, tvoja ljepota i gracioznost, već i tvoja otpornost bez obzira na to što ti život baci na put. Hvala ti što se uvijek iznova dižeš i sve nas nadahnjuješ svojim primjerom, rekla je prije nego što se Stone obratila publici.

- Obično govorim na brzinu jer, kao što dobro znate, nije me briga, započela je pa odmah nasmijala publiku. Odala je počast ostalim dobitnicama nagrada pozivajući zatim žene koje su preživjele rak dojke da ustanu.

Stone je opisala svoje zdravstvene probleme, a iako je tema bila teška, uspjela se našaliti na vlastiti račun.

- Te mamografije nisu zabavne. Otišla sam u bolnicu rekavši im: „Ako me otvorite i vidite da imam rak, molim vas, odstranite mi obje dojke”, jer ja nisam osoba koju definiraju moje grudi. To možda zvuči smiješno jer ste svi vidjeli moje grudi. Vidjeli ste moje grudi nakon operacije, niste ni znali to, ispričala je 65-godišnja Stone koja je bila na operaciji rekonstrukcije grudi 2001. nakon što su joj liječnici uklonili benigne tumore.

U studenom prošle godine otkrila je da je dobila pogrešnu dijagnozu te da je imala neispravan zahvat što joj je uzrokovalo još jače bolove nego prije. Tada je zatražila drugo mišljenje otkrivši da ima veliki fibroidni tumor koji također zahtijeva operaciju. U jednom trenutku, dok je motivirala publiku da donira novac, glumica nije mogla suspregnuti suze.

image

Sharon Stone

Monica Schipper/Getty Images/Profimedia/Monica Schipper/getty Images/profimedia

- Znam da nije jednostavno poslati SMS poruku kako bi uplatili novac, barem meni, ja sam idiot za tehničke stvari, ali mogu napisati ček. A sada je i to hrabrost jer znam što se događa. Upravo sam izgubila pola svoga novca zbog jedne situacije s bankom, a to ne znači da nisam ovdje, rekla je referirajući se na kolaps banke Silicon Valley.

image

Sharon Stone

Xavier Collin/image Press Agency/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Xavier Collin/image Press Agency/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Dionice banke su pogođene, a šira tržišta potresena su strahovima zbog situacije čak i nakon što su regulatori poduzeli korake kako bi obuzdali posljedice propasti banke te izbjegli domino efekt. Američki predsjednik Joe Biden rekao je ulagačima početkom ovoga tjedna da je njihov novac siguran. Također je pokušao uvjeriti Amerikance da je bankarski sustav siguran dodavši: "Vaši depoziti će biti tu kada ih trebate. Male tvrtke diljem zemlje koje polažu račune u ovim bankama mogu lakše disati znajući da će moći platiti svoje radnike i platiti svoje račune, a njihovi vrijedni zaposlenici također mogu disati lakše.”

Stone je na samom kraju govora progovorila i o svom bratu Patricku koji je prošli mjesec preminuo u dobi od 57 godina od srčane bolesti.

- Brat mi je upravo umro, a to ne znači da nisam ovdje. Ovo nije lako vrijeme ni za koga od nas. Ovo je teško vrijeme u svijetu, ali evo što ću vam reći, ne želim da mi neki političar govori što mogu, a što ne mogu učiniti. Kako mogu, a kako ne mogu živjeti i koja je vrijednost moga života, a koja nije. Zato ustanite. Ustanite i recite koliko vrijedite. Izazivam vas. To je ono što je hrabrost, zaključila je te izazvala ovacije diljem cijele dvorane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 13:26