TRAGEDIJA NA BOŽIĆ

Shrvana glumica progovorila o jezivoj sudbini svojih roditelja: ‘Molila sam, plakala, pokušavala ih urazumiti...‘

Nisam imala pojma da su ostali bez grijanja. Nikada neću shvatiti zašto i kako su odlučili da mi to neće reći, napisala je Alicia Witt

Alicia Witt s roditeljima

 Instagram

Mjesec dana nakon što su Robert i Diana Witt, roditelji poznate američke glumice Alicije, pronađeni mrtvi u svom obiteljskom domu u Worcesteru, 46-godišnja glumica i pjevačica izjavila je kako još uvijek ne može vjerovati da ih nema.

Alicia Witt otvorila je dušu na društvenim mrežama te u podužoj objavi napisala kako se osjeća.

- Prošlo je mjesec dana otkako sam ih posljednji put čula. Zvala sam da čujem kako su. Čekala sam, s mobitelom u ruci, žarko željela da sljedeći poziv bude njihov. Čim sam čula glas detektiva na drugoj liniji, bilo mi je jasno da ih više nema. Da više nikada neću čuti njihov glas. Započinjem ostatak svog života znajući da ću ih vidjeti tek na povjetarcu, u pjesmi, u snu.

Glumica je u emotivnoj objavi također otkrila da je početkom mjeseca uspjela, daleko od očiju medija, otputovati u Worcester na pogreb svojih roditelja.

- Moji roditelji bili su divni odgajatelji, vrlo ljubazni, znatiželjni, intuitivni, mudri u srcu, duhoviti - nikada neću pronaći dovoljno atributa kojima bi ih mogla opisati. Okolnosti iznenadnog odlaska mojih roditelja postali su hrana za medije, a došlo je, razumljivo, i do nekih zabluda. Nalazim se vrlo delikatnom trenutku jer želim sačuvati njihovu privatnost, koju su oni tako brižno čuvali. Užasna ironija leži u činjenici da im je, upravo zbog toga što su se jako trudili zaštititi privatnost, ona oduzeta u trenutku smrti.

- Nikada nisam mislila da ću o tome morati javno govoriti, a još manje u trenucima velike tuge. Nisam smjela ući u kuću mojih roditelja više od desetljeća. Svaki puta kada sam im ponudila da ću platiti neki popravak u kući, odbijali su dopustiti radnicima da uđu u kuću. Molila sam, plakala, pokušavala ih urazumiti, uvjeriti ih da je u redu da prihvate moju pomoć i presele se drugdje, ali svaki puta bili su jako ljuti na mene, govoreći mi da nemam pravo govoriti im kako trebaju živjeti svoj život. Naglašavali su da imaju sve pod kontrolom, otkrila je glumica.

Kaže da njezini roditelji nisu bili bez novca, ali da je riječ o iznimno tvrdoglavim dušama. Također je napisala da su joj roditelji bili originalni i prekrasni. Rekla je da su oni donijeli odluke, a ona ih nije mogla uvjeriti da učine suprotno. Ipak, bila je uporna i govorila im da će pomoći na bilo koji način koji bi oni dopustili.

- Borila sam se na druge načine, jedino što nisam napravila je da podnesem zahtjev sudu da preuzmem skrbništvo nad njima. Nad dvije stroge, neovisne, sposobne odrasle osobe. Bili su ujedinjeni, isprepleteni, nedjeljiva snaga, odlučni da naprave stvari na svoj način. Znajući da imaju jedno drugo, osjećala sam da bi ih to uništilo. Nisam imala pojma da su ostali bez grijanja. Nikada neću shvatiti zašto i kako su odlučili da mi to neće reći, zašto mi nisu dopustili da im pomognem. Potpuno sam slomljena.

- Čak i da sam mogla imati kristalnu kuglu i gledati u budućnosti i da sam im mogla reći 'slomit ćete mi srce ako mi ne dopustite da vam pomognem', i dalje mislim da bi njihov izbor bio isti. Nisu bili voljni napraviti ništa drugačije, napisala je.

Na kraju je otkrila kako je njihov posljednji razgovor ipak protekao u ljubavi.

image

Alicia Witt

Lumeimages.com

- Zadnje riječi koje smo uputili jedni drugima bili su 'volim te'. To nikada nije dolazilo u pitanje. Jako su me voljeli, ja sam ih voljela.

Roditelji glumice pronađeni su mrtvi samo nekoliko dana prije Božića. U to vrijeme, pjevačica je kontaktirala rođaka da ih obiđe.

Prema navodima lista Telegram & Gazette, policija nije pronašla znakove nasilne smrti niti tragove štetnih plinova. Iako službeni uzrok smrti još nije objavljen, faktori koji su pridonijeli iznenadnoj smrti Roberta i Diane bili su, prema listu, 'niske temperature, neispravna peć, privremena grijalica i trošna kuća koja je vapila za popravcima'.

Nacionalna meteorološka služba izvijestila je da su noć prije njihove smrti temperature pale na najnižu razinu u prosincu, -9 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:52