‘SEKSUALNI KANIBAL‘

‘Silovao me 4 sata, udarao mi glavu o zid‘: Poznati glumac na meti policije, optužbe su strašne

Effie je iznijela nove optužbe protiv glumca rekavši da ju je psihički, emocionalno i seksualno zlostavljao tijekom njihove veze
Armie Hammer i Effie
 Profimedia

Protiv američkog glumca Armieja Hammera od 3. veljače se vodi istraga losangeleške policije zbog navodnog silovanja.

Effie, koja nije željela otkriti pravi identitet, a početkom siječnja prvi put je iznijela optužbe protiv zvijezde filma 'Skrivena ljubav', ustvrdila je da ju je glumac četiri sata seksualno i fizički zlostavljao u travnju 2017. godine. Svoje optužbe iznijela je u četvrtak na konferenciji za novinare na kojoj se pojavila uz svoju odvjetnicu Gloriju Allred.

Iznijela je nove optužbe protiv glumca rekavši da ju je psihički, emocionalno i seksualno zlostavljao tijekom njihove turbulentne veze koja je trajala četiri godine s prekidima. U to vrijeme Hammer je bio oženjen s Elizabeth Chambers.

- 24. travnja 2017. godine, Armie Hammer me nasilno silovao četiri sata u Los Angelesu, te je pritom nekoliko puta mojom glavom udario u zid, pri čemu sam zadobila ozljede na licu. Također je u još nekoliko navrata bio nasilan prema meni, bez mog pristanka. Primjerice, udarao mi je stopala tako da me boljelo hodati idućih tjedan dana. Tijekom četverosatnog silovanja pokušala sam pobjeći ali nije mi dopustio. Mislila sam da će me ubiti, a zatim je otišao ne brinući se za moje zdravlje. Nakon napada živjela sam u strahu od njega i pokušavala shvatiti njegove postupke kao nastrani oblik ljubavi. Sada shvaćam da mi je nanio psihičke štete na više razina, rekao je.

image
Armie Hammer
Nijo/Backgrid Uk/Profimedia

Hammerov odvjetnik Andrew Brettler u priopćenju je zanijekao optužbe za silovanje ustvrdivši da je njihova veza bila u potpunosti sporazumna, koja je uključivala prethodne dogovore i uzajamno sudjelovanje.

- Effiena prepiska s gospodinom Hammerom opovrgava njezine nevjerojatne navode. U srpnju prošle godine Effie mu je slala poruke govoreći mu što bi željela da on radi s njom. Hammer joj je odgovorio rekavši vrlo jasno da ne želi više s njom imati takvu vezu, navodi se u priopćenju odvjetnika.

image
Effie i Armie
Mega/The Mega Agency/Profimedia

- Gospodin Hammer nikada nije imao namjeru posramiti ili razotkriti njezine fetiše ili druge nastrane seksualne želje, ali sada je situacija eskalirala na drugu razinu te je ona angažirala odvjetnika i održala pressicu. Hammer zna da je istina na njegovoj strani i pozdravlja priliku da se stvari riješe. Od prvoga dana gospodin Hammer se trudio da sve njegove interakcije s Effie, i svakim drugim njegovim seksualnim partnerom, budu u potpunosti sporazumne, te uključuju prethodne dogovore i uzajamno sudjelovanje. Njezino traženje pažnje i nepromišljeni pravni postupak samo će otežati stvarnim žrtvama seksualnog nasilja da izbore pravdu, navodi se u njegovu priopćenju koje je objavio časopis People.

Tijekom tiskovne konferencije, odvjetnica Allred je rekla da su Effie i ona predale dokaze policijskim vlastima. Jasno je dala do znanja da će policija Los Angelesa odlučiti ima li dovoljno dokaza da podnese optužnicu protivi Hammera.

image
Armie Hammer
Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

- Pozivam Armieja Hammera da iznese sve, a ne samo neke dokaze, njegove komunikacije s Effie i odgovori na sva njihova pitanja izravno, a ne preko odvjetnika, odgovorila je Allred na tvrdnje Hammerova odvjetnika.

Optužbe je Effie prvi put iznijela početkom siječnja, a potom su još neke žene istupile u javnost s optužbama protiv Hammera, poput manekenke Paige Lorenze, koja je ustvrdila da je on bio nasilan tijekom njihove veze koja je započela kao sporazumna BDSM veza. Odvjetnik glumca i te je optužbe odbacio i zanijekao.

Ustvrdila je kako je glumac nekoliko puta pričao o kanibalizmu dok su bili zajedno. Manekenka Paige Lorenze rekla je kako je 12 godina stariji Armie Hammer rekao kako želi pronaći liječnika koji bi joj odstranio najdonja rebra jer ih on želi dimiti, skuhati pa pojesti. Glumac joj je navodno stalno ponavljao kako joj ta rebra zapravo ne trebaju.

Effie, koja živi u Europi, rekla je da je Hamera upoznala preko Facebooka 2016. i zaljubila se u njega. Ustvrdila je da je nakon navodnog silovanja trpjela traumatične "flashbackove" i imala suicidalne porive te da se osjeća krivom što nije ranije progovorila.

Armie Hammer potječe iz bogate poduzetničke obitelji, a proslavio se ulogama u filmovima "Društvena mreža" (The Social Network) te osobito "Call Me By Your Name", u Hrvatskoj prikazivanog pod naslovom "Skrivena ljubav". Zbog optužbi za silovanje i fizičko nasilje izgubio je angažman u dva holivudska projekta.

Elizabeth Chambers i Armie Hammer bili su u braku u svibnju 2010, i raskid braka najavili su prošloga srpnja nakon 13 godina zajedno i 9 godina braka, Imaju dvoje djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:53