‘MEGDAN‘

Sin Đorđa Balaševića otkrio tko će utjeloviti legendarnog pjevača u filmu o njegovu životu: ‘Jedina ispravna odluka‘

Snimanje filma rađenog po pjesmi njegovog oca, napisanoj 1993. godine, pri samom je kraju

Đorđe Balašević i sin Aleksa

 Tea Cimas/Cropix

Aleksa Balašević, sin Đorđa Balaševića, otkrio je koji će glumac utjeloviti pjevača u filmu o njegovu životu.

- Vojin Ćetković je ‘Čovek s Mesecom u očima‘. Đoletova želja, velika… I jedina očigledno ispravna odluka. Rekao mi je: ‘Znaš kako, nije svijet baš premali kao što nekom odgovara.‘ A ni ja nemam vremena da zalazim da li bi netko s nekog Grenlanda ili Seula to bolje izveo. Vojin je naš, pjesma je naša, ja tog lika zamišljam tako, ne mogu drugačije. Teško je tu pjesmu odslušati, a kamoli izvesti ulogu. Ćetko mi se uvijek činio da one preteške stvari prihvaća kao izazov, i da to poslije ne prebacuje već čuva u nekom svom trofejnom folderu - napisao je na Instagramu Aleksa Balašević, koji je pojasnio kako će se film zvati ‘Megdan‘, a pričat će storiju o ratnom veteranu koji je postao borilački trener.

image

Đorđe Balašević

Goran Mehkek/cropix/Goran Mehkek/cropix

- U pjesmi, knjizi i tatinoj istinitoj priči glavni junak ima različita zanimanja. Nije ovo samo filmska uloga već i most između svih gradova i država u regiji, ali i u svijetu, most koji nosi poruku da je za normalnog čoveka svaki rat izgubljen... Od Vukovara do Hirošime, Bejruta... - dodao je Aleksa Balašević.

Snimanje filma rađenog po pjesmi njegovog oca, napisanoj 1993. godine, pri samom je kraju. Film se snimao u Srbiji, Sloveniji, a sada se završava u Moldaviji, otkrio je scenarist Aleksa Balašević. Redatelj je Todor Chapkanov, a uz Vojina Četkovića, u filmu glume još i Viktor Savić, Aleksandar Radojčić, Petar Božović, Aleksandar Gavranić i Miljan Davidović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 20:50