PODNESEN ZAHTJEV

Sin Elona Muska želi promijeniti spol: ‘Ne želim da me se ni na koji način povezuje s biološkim ocem‘

Nema objašnjenja razdora između Muska i Xaviera Alexandera Muska (18), njegove transrodne kćeri

Elon Musk 

 Ryan Lash/AFP

Transrodna kći Elona Muska podnijela je zahtjev za promjenu imena u skladu sa svojim novim rodnim identitetom i zato što "više ne živim niti želim biti povezana sa svojim biološkim ocem na bilo koji način".

Zahtjev za promjenu imena u Vivian Jenna Wilson i novi rodni list koji odražava njezin novi rodni identitet podnesen je Višem sudu okruga Los Angeles u Santa Monici u travnju, a nedavno su to prenijeli mediji.

Xavier Alexander Musk, koji je nedavno napunio 18 godina, zatražio je promjenu prepoznavanja spola iz muškog u ženski te promjenu imena, navodi se u sudskim dokumentima dostupnima na web stranici PlainSite.org.

Njezina majka je Justine Wilson koja se razvela od Muska 2008. godine.

Nema objašnjenja razdora između Muska i njegove kćeri. Ni Muskov odvjetnik ni Teslin ured za medije nisu odmah odgovorili Reutersu na zahtjev za komentar.

Otprilike mjesec dana nakon što je njegovo dijete podnijelo zahtjev za promjenu imena i spola, Musk je izjavio da podržava Republikansku stranku čiji izabrani predstavnici podržavaju niz zakona kojima bi se ograničila prava transrodnih osoba u saveznim državama diljem zemlje.

"Apsolutno podržavam transrodnost, ali sve ove zamjenice su estetska noćna mora", tvitao je Musk 2020. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2022 16:32