ZION JE SAD ZAYA

Sin NBA legende sada je i službeno postao žena: ‘Majka se protivila i to nas je jako povrijedilo‘

Sud je transrodnoj kćeri Dwaynea Wadea dozvolio promjenu imena i spola, a košarkaš je od prvog dana podupirao tranziciju

Zaya Wade na Instagramu bez kompleksa dijeli svoje fotografije tranzicije

 /Zaya Wade/instagram

Sud u Los Angelesu je i službeno odobrio novi identitet za transrodnu kćer umirovljenog NBA košarkaša Dwaynea Wadea (41) čime je završila njena tranzicija, javljaju američki novinari.

Zaya (15) sada ima novo ime i spol, a sud je odlučivao po zahtjevu njenog oca iz kolovoza prošle godine, koji sada izjavljuje da ne može biti ponosniji.

Zayino puno ime sada je Zaya Malachi Airamis Wade, a Wade ju je dobio iz braka sa Siohvaughn Funches s kojom se u međuvremenu razveo. Zaya je rođena kao muško, a da želi promijeniti spol prvi je put javno objavila u veljači 2020. godine. Zanimljivo, Wade je oduvijek podržavao sina da promijeni spol dok mu je bivša supruga, s kojom je brak okončao 2010 godine nakon osam godina, košarkaša optuživala da radi pritisak na nju jer želi zaraditi od njene priče.

Wade se branio i tvrdio da samo želi da Zaya živi ugodnije i iskrenije u svim aspektima svog postojanja.

- Iako bi mi bilo draže da Zayu njena majka bezuvjetno podržava, mislim da ona ne bi trebala svoj život staviti na čekanje dok joj se majka ne pomiri s njenim izborom, rekao je Wade. U svom zahtjevu za službenom promjenom spola Wade je između ostalog napisao da je to u najboljem interesu Zaye od obične svakodnevice poput predstavljanja ljudima i naručivanja hrane pa sve do polaganja vozačkog ispita i prijave na fakultete.

Zaya je dakle rođena kao Zion, a majka je apelirala na njega da s tranzicijom pričeka sve dok ne navrši 18 godina i postane samostalniji i zreliji.

- Jako sam razočaran što majka stalno pozornost usmjerava na sebe, i što više misli na svoje potrebe, a ne na potrebe svojeg djeteta, napisao je Wade u objavi na društvenim mrežama. Podržala ga je i njegova druga supruga Gabrielle Union.

Inače s Funches košarkaš ima još jedno dijete, 21- godišnjeg Zairea, a bivšu naziva ‘majkom koja nikad nije bila dovoljno prisutna‘ te ju je optužio da nikad nije razgovarala sa Zayinim profesorima, liječnicima i terapeutima.

Wade s novom suprugom ima kćer Kaaviu (4), a zanimljivo, jedini je Zayin skrbnik pa se samo njega i pitalo na sudu,a ima još jednog sina Xaviera (9) nad kojim dijeli skrbništvo s Ayom Métoyer.

Tijekom svoje karijere koja je počela 2003. a završila 2019. godine, Wade je igrao za Miami Heat, a zatim po godinu dana za Chicago Bullse i Cleveland Cavalierse. Čak je 13 puta bio u All Star momčadi, a jednom i MVP NBA finala. Njegov broj 3 Miami je umirovio nakon povlačenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:13