MUŠKA ULOGA

Sin Rogera Moorea u raspravi o budućnosti Jamesa Bonda: ‘Tajnog agenta 007 može glumiti samo muškarac‘

Živopisni Geoffrey Moore slaže se s Danielom Craigom i Barbarom Broccoli da glumice trebaju jake uloge, ali pisane za njih

Daniel Craig i Lashana Lynch u ‘Za smrt nema vremena‘

 Universal Pictures/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Universal Pictures/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Dugoj raspravi o tome tko bi trebao naslijediti ulogu tajnog agenta 007, Jamesa Bonda nakon Daniela Craiga, priključio se i Geoffrey Moore. Živopisni Geoffrey ili Jaffa (57), sin je Rogera Moorea, koji je najpoznatijeg tajnog agenta na svijetu glumio sedam puta i za kojeg mnogi i danas misle da je bio najbolji Bond. U razgovoru za list Express, sin Moore rekao je kako smatra da Bond ne bi trebala biti žena.

image

Geoffrey Moore

John Smith/Mirrorpix/Profimedia/John Smith/mirrorpix/profimedia

- Onda to nije James Bond. I mogla bi biti 006 ili 008 ili 009. - objasnio je.

Lashana Lynch, koja je u posljednjem filmu glumila Nomi i dobila kodno ime 007 kada je Bond nestao, po Mooreovu mišljenju izazvala je veliku zbrku u glavama publike koja je gledala "Za smrt nema vremena".

- Bilo je to zbunjujuće. Nomi je bila 007, a onda je rekla "Moram to vratiti Bondu. To je njegov broj". - rekao je i dodao kako smatra da bi agentica Bond imala smisla samo kada bi se snimala posebna, odvojena franšiza. - Možda bi moglo biti onako: "Od tvoraca filmova od Jamesu Bondu stiže Jane Bond. Ili Jemmima Bond", ili nešto u tom stilu.

Jaffa Moore, glazbenik, poduzetnik i vlasnik restorana, ne spori da su žene u prošlosti uspješno glumile uloge špijunki, tajnih agentica te spominje primjer Charlize Theron u filmu "Atomic Blonde", ali to ne bi bilo isto u slučaju agenta 007. Flemingovog Bonda mora glumiti muškarac.

image

Roger Moore kao James Bond u Pogledu na ubojstvo, 1985.

Ifa Film/United Archives/Profimedia/Ifa Film/united Archives/profimedia

Poznato je da slično misli i Daniel Craig. On je u intervjuu za Radio Times 2021. godine rekao kako Bond ne bi trebala biti žena. Rekao je i kako misli da bi, umjesto angažiranja žena u ovakvim ulogama pisanim za muškarce, jednostavno trebalo pisati velike, dobre i kvalitetne uloge za žene. Uostalom, čak je i moćna Barbara Broccoli, producentica koja stoji iza filmova o Bondu više puta rekla da neće biti ništa od naslovne agentice u budućim filmovima iz ove franšize. Misterij Craigova nasljednika se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:51