MILJENICI PUBLIKE

Sjajni nastupi u polufinalu: Slovenci koji dolaze na Šalatu i neobična albanska obitelj oduševili Liverpool

Slovenski rock bend i albanska pjevačica koja nastupa uz svoju obitelj ušli su u finale Eurosonga ove subote

Albina i Joker Out

 Profimedia

U drugoj polufinalnoj večeri ovogodišnjeg Eurosonga novih je deset natjecatelja osiguralo svoj ulazak u subotnje veliko finale gdje će odmjeriti snage s preostalim izvođačima, uključujući i s hrvatskim snagama, riječkim bendom Let 3. Tko je sve u četvrtak prošao u finale MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

image

Joker Out

Aaron Chown/Pa Images/Profimedia/Aaron Chown/pa Images/profimedia

Iako su na Twitteru, društvenoj mreži koja je poznata po praćenju i komentiranju Eurosonga, proglasili ovogodišnju drugu polufinalnu večer ‘najgorom dosad‘, za oko su brojnim gledateljima osobito zapeli slovenski predstavnici Joker Out i albansko iznenađenje, Albina & Familja Kelmendi s pjesmom "Duje".

image

Albina & Familja Kelmendi

Paul Ellis/Afp/Profimedia/Paul Ellis/afp/profimedia

Naime, slovenski je rock bend posljednji pročitan kao finalist Eurosonga 2023., a usprkos osrednjem tretmanu na kladionicama, brzo su rasplesali liverpoolsku publiku. Pjesmu ‘Carpe Diem‘ članovi benda opisuju kao himnu za sve one koji znaju kako je život više od onoga što se vidi na površini. Kako kažu je ‘Carpe Diem‘ ujedno i odraz osobnih iskustava članova grupe nakon mnogobrojnih svirki i apsolutnog uživanja u životu.

Iako još mladi, iskusan su bend, a to potvrđuje činjenica da su uoči Eurosonga snimili pjesmu ‘New Wave‘ s rock ikonom Elvisom Costellom te objavili i prateći videospot koji je snimljen u dvije države, na potpuno različitim kontinentima. Twitteraši su ih opisali kao "energične" i usporedili ih s poznatim rock bendovima poput Franza Ferdinanda.

Inače, članovi Joker Outa bili su presretni kad je Let 3 prošao u finale Eurosonga i snimka njihova slavlja širila se društvenim mrežama, a Zagrepčani će ih moći slušati 27. svibnja na stadionu Šalata.

image

Albina Kelmendi

Aaron Chown/Pa Images/Profimedia/Aaron Chown/pa Images/profimedia

Albaniju su predstavili Albina & Familja Kelmendi s pjesmom "Duje", impresivnim vokalnim performansom, ali i scenskim nastupom.

Naime, bivša natjecateljica showa The Voice izvela je dramatičnu baladu o razdvojenim obiteljima i utjecaju rastave na djecu pjevajući uz roditelje, brata i dvije sestre. Sudeći po Twitteru, upravo su Albina i njezina obitelj bili jedni od favorita, a za njih kažu da su "talentirani", "energični" te da su "definitivno zaslužili finale".

Također, pratitelji Eurosonga istaknuli su da ni ove godine kod albanskih predstavnika nije nedostajalo "mračnog, dramatičnog pjevanja" koje im je očito priraslo srcu. Albina je ispričala za službenu stranicu Eurosonga kako je nastupati uz svoju obitelj "poseban osjećaj".

- Bila sam na pozornici mnogo puta sama i to je prekrasan osjećaj, ali biti sa svojom obitelji stvar je potpuno nova razina. Nešto snažno i posebno - ističe talentirana albanska predstavnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:39