RADNO DJETINJSTVO

Sjećate li se Sally Draper? ‘Bila sam dijete i tada nisam mislila da je gluma u ‘Mad Menu‘ težak posao‘

Kiernan Shipka igrala je ulogu Sally Draper tijekom cijelog serijala od 2007. do 2015. U prvoj sezoni imala je samo 7 godina

Jon Hamm i Sally Draper 2007.
 

 Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia/Image Capital Pictures/film Stills/profimedia

Glumica Kiernan Shipka kao dječja zvijezda nije shvaćala koliko je zahtjevan bio njezin glumački angažman u hit seriji "Mad Men" ili kako je kod nas glasio naslov - "Momci s Madisona".

"Iznenađena sam jer tada nisam mislila da je to težak posao. No, bila sam premlada da bih stvarno znala što radim. Nisam znala ništa drugo, ali gledajući sada shvatila sam da je to bilo vrlo intenzivno", rekla je 23- godišnja Shipka za Page Six na premijeri "White House Plumbers".

image

Kiernan Shipka

Lev Radin/Zuma Press/Profimedia/Lev Radin/zuma Press/profimedia

Shipka je igrala ulogu Sally Draper tijekom cijelog serijala od 2007. do 2015. U prvoj sezoni imala je samo sedam godina. U toj od kritičara silno hvaljenoj drami, njezin lik prošao je kroz gorak razvod roditelja i majčinu smrt. Junakinja serije "Chilling Adventures of Sabrina" sada također zna cijeniti koliko je sretna što je dobila baš tu ulogu.

image

Jon Hamm i Sally Draper 2007.

Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia/Image Capital Pictures/film Stills/profimedia

"Imala sam pravu sreću kao dijete. Jer samo nam se povjerila izvedba i nije se sumnjalo u nas. S druge strane, mislim da ni ja jednostavno nisam sumnjala u sebe i otkrila sam svoje sposobnosti na način koji možda ne bih mogla da su one bile ugušene ili da su ih ljudi pokušavali oblikovati ili promijeniti na neki način. Dopustili su mi da ja budem ja na tom setu i jako sam im zahvalna na tome", istaknula je.

Shipka trenutno glumi u novoj drami "Vodoinstalateri Bijele kuće", koja prati nevješto petljanje provalnika iz Watergatea E. Howarda Hunta i G. Gordona Liddyja, koji su nenamjerno koštali Nixona predsjedništva. U seriji glumi Huntovu kćer Kevan.

Shipka kaže da je znala tek ono osnovno o zloglasnom političkom skandalu koji je doveo do Nixonove ostavke, ali je sada naučila toliko toga jer se posvetila proučavanju tog događaja. No saznanje o pogubljenju i likovima koji stoje iza skandala, bilo je za nju vrlo iznenađujuće.

image

Kiernan Shipka, Phillip V Caruso i Zoe Levin

Marion Curtis/Starpix For Hbo/Instar Images/Profimedia/Marion Curtis/starpix For Hbo/instar Images/profimedia

"Sve je to bilo tako šokantno. Bila sam tako iznenađena čitajući svaku stranicu scenarija i što sam više učila o svemu, to sam više govorila ‘ma očito je to dramatizacija", ispričala je.

Shipka je premijeri prisustvovala zajedno sa svojim ‘roditeljima‘ Woodyjem Harrelsonom i Lenom Headey, a bili su i Domhnall Gleeson, Yul Vazquez, Judy Greer i njezin kolega iz serije "Mad Men" Rich Sommer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 03:29