SKANDAL U FORMULI 1

Skandal godine ide dalje: Red Bull suspendirao ženu kojoj je moćni šef slao ljigave poruke!

Prošlog je tjedna u javnost izašla poruka s detaljima sugestivnih seksualnih poruka, navodno između Hornera i nepoznate žene

Christian i Geri Horner

 David Davies/Pa Images/Profimedia/David Davies/pa Images/profimedia

Žena koja je optužila šefa Red Bulla Christiana Hornera da joj je slao seksualno sugestivne poruke neočekivano je suspendirana od strane Red Bulla, dok je Horner napustio Saudijsku Arabiju bez supruge Geri Halliwell uoči Grand Prixa ovog vikenda.

Podsjetimo, zaposlenica Red Bulla, članica osoblja, optužila je Hornera za ‘nedolično ponašanje‘, a on je u internoj istrazi provedenoj prošle srijede od te optužbe oslobođen.

Daily mail piše da je odluka o suspenziji te žene s dužnosti u tvornici u Milton Keynesu izravan rezultat te istrage. Zaposlenica, čiji identitet još uvijek nije poznat javnosti, radi još do kraja ovog tjedna.

Istražitelji su poslušali 60 sati dokaza, a sve je kulminiralo izvješćem od 150 stranica. Horner (50), suprug bivše članice Spice Girls Geri Halliwell, kasnije tijekom dana će se obratiti novinarima.

Prošlog je tjedna u javnost izašlo mnoštvo poruka s detaljima sugestivnih seksualnih poruka, navodno između Hornera i nepoznate žene.

Na ishod istrage se još uvijek moguće žaliti. Rok za to je pet dana od dana kada se službena pravna pisma dostavljena objema stranama, a to je bilo u ponedjeljak ili utorak ovoga tjedna.

- Red Bull je uvjeren da je istraga bila poštena i nepristrana. Izvješće o istrazi je povjerljivo i sadrži privatne podatke stranaka i trećih strana koje su pomogle u istrazi. Red Bull će nastaviti težiti ispunjavanju najviših standarda na radnom mjestu, stoji u njihovom priopćenju.

Do današnjeg šokantnog obrata došlo je nakon što je Hornerova supruga Geri Halliwell navodno zahtijevala od svojeg supruga da prekine sve veze s tom kolegicom. U subotu je na Velikoj nagradi Bahreina priredila fotografima iskaz podrške svom suprugu: par se ljubio i grlio pred kamerama prije nego što je Max Verstappen pobijedio za Red Bull.

image

Geri Halliwell i Christian Horner

Profimedia/
image

Christian Horner,, Geri Halliwell

image

Christian Horner

Andrej Isakovic/Afp

The Times je pisao i da je neimenovana kolegica dobila kratki rok da uloži žalbu na odluku o svojoj suspenziji.

Njih su dvoje nastavili raditi zajedno i nakon izbijanja skandala, a upućeni su navodno rekli da se takav ‘status quo‘ ne može nastaviti te da će ili Horner ili ona morati otići.

Iako je Ginger Spice ovog vikenda javno iskazala podršku svom suprugu, upućeni kažu da je zahtijevala da se zaposlenica upletena u skandal ‘makne‘ iz priče.

- Iako se smiješila pred kamerama na Grand Prixu, Geri je postavila neka stroga pravila. Jedno od njih je da Christian prekine ili smanji kontakt s tom zaposlenicom, no to je zbog njezine uloge u Red Bullu teško, rekao je izvor za The Sun i dodao da za njezino otpuštanje Red Bull nema osnove.

Izvori kažu i da je bivša spajsica bijesna na supruga, no on je sve optužbe negirao i rekao da ‘ima podršku nevjerojatne obitelji, supruge i svih u timu‘.

Insajderi iz F1 također su za The Sun ispričali da je Halliwell iskazala punu podršku suprugu, no da nije baš vjerojatno da će prisustvovati Velikoj nagradi Saudijske Arabije ovog vikenda zbog ‘velike zauzetosti‘.

Verstappenov otac je Hornera optužio za razdor.

- Ovdje je napeto dok god je on na poziciji. Tim je u opasnosti od raspadanja. Ne može se dalje ovako. On glumi žrtvu, a zapravo je on taj koji uzrokuje probleme, rekao je otac Maxa Verstappena.

S druge strane, glasnogovornik Red Bulla je rekao da problema nema, da je tim ujedinjen i fokusiran na utrke.

Mlađi brat sedmerostrukog prvaka F1 Michaela Schumachera, Ralf Schumacher, rekao je da Horner ili Max Verstappen moraju napustiti Red Bull nakon skandala.

- Ako se Horner bude čvrsto držao svojeg mjesta, neće samo oštetiti Red Bullu nego će time osigurati i da Max Verstappen napusti momčad.

Horner je u međuvremenu rekao da apsolutno očekuje da će ostati na čelu Red Bulla za Grand Prix sljedeći tjedan.

Sadržaj njegovih navodnih WhatsApp poruka sa spomenutom zaposlenicom poslan je s anonimnog računa na adrese 149 članova F1, uključujući i predsjednika upravnog tijela Mohammeda ben Sulayema, izvršnog direktora F1 Stefana Domenicalija te devet drugih voditelja timova te članove medija. U tom je e-mailu bilo 79 dokumenata sa stotinama poruka, od kojih su mnoge seksualne prirode.

Horner nastavlja biti direktor i izvršni direktor tima unatoč izraženoj nelagodi mnoštva sponzora i partnera tima, piše Daily mail.

image

Christian Horner

Andrej Isakovic/Afp
image

Christian Horner i Geri Halliwell

Giuseppe Cacace/Afp
image

Christian Horner

Andrej Isakovic/Afp
image

Christian Horner i Mohammed bin Sulayem

Andrej Isakovic/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:58